Skābā krējuma un melleņu kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

400 g auzu cepumu

200 g sviesta

400 g skābā krējuma (25 %)

270 g cukura

miziņa un sula no 1 citrona

2 olas

140 g miltu

250 g saldētu meža melleņu

50 g auzu pārslu

pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Cepumus sablendē smalkās drumstalās. Izkausē 130 g sviesta (pārējo atliek virskārtai) un sajauc ar cepumiem. Masu izlīdzina kūkas veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, un liek ledusskapī sastingt. Izveido drusmtalas virskārtai no atlikušā sviesta, 20 g cukura un auzu pārslām un atliek malā.
  2. Bļodā samaisa krējumu, atlikušo cukuru, olas, citrona miziņu, sulu un miltus viendabīgā masā.
  3. Uz cepumu pamatnes izkārto saldētās ogas, pārlej pildījuma masu un pārber drumstalas.
  4. Cep 180 ºC temperatūrā aptuveni 45–50 minūtes. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz siltu vai aukstu tāpat vai ar saldējumu, putukrējumu vai vaniļas mērci.

Komentāri: