Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Skābā krējuma un melleņu kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
400 g auzu cepumu
200 g sviesta
400 g skābā krējuma (25 %)
270 g cukura
miziņa un sula no 1 citrona
2 olas
140 g miltu
250 g saldētu meža melleņu
50 g auzu pārslu
pūdercukurs dekorēšanai
Pagatavošana
Cepumus sablendē smalkās drumstalās. Izkausē 130 g sviesta (pārējo atliek virskārtai) un sajauc ar cepumiem. Masu izlīdzina kūkas veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, un liek ledusskapī sastingt. Izveido drusmtalas virskārtai no atlikušā sviesta, 20 g cukura un auzu pārslām un atliek malā.
Bļodā samaisa krējumu, atlikušo cukuru, olas, citrona miziņu, sulu un miltus viendabīgā masā.
Uz cepumu pamatnes izkārto saldētās ogas, pārlej pildījuma masu un pārber drumstalas.
Cep 180 ºC temperatūrā aptuveni 45–50 minūtes. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz siltu vai aukstu tāpat vai ar saldējumu, putukrējumu vai vaniļas mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: