Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Sīpolu gredzeni ar mārrutku mērci
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
GREDZENIEM
1 l rapšu eļļas cepšanai
4 vidēji gaišie sīpoli
400 ml paniņu
400 g polentas jeb kukurūzas putraimu
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
MĒRCEI
225 ml skābā krējuma
115 g majonēzes
25 g mārrutku
5 g Dižonas sinepju
2 ēdamkarotes svaigi kapātu diļļu
sāls
Pagatavošana
Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas samaisa kopā nelielā bļodiņā, un mērci liek ledusskapī uz 1 stundu, lai garšas ievelkas.
Nomizo un plānās ripiņās sagriež sīpolus. Uzmanīgi atdala sīpolu riņķīšus, tos nesaplēšot. Lielā bļodā ielej paniņas, kur iemērc sīpolu gredzenus.
Sagatavo bļodiņu ar sāli, pipariem un polentu, visu cītīgi samaisa. Katliņā uzkarsē eļļu līdz 180 °C temperatūrai. Kad eļļa karsta, paniņās iemērktos sīpolu gredzenus notecina no liekā šķidruma un apviļā polentā, lai tā pilnībā noklātu sīpolu gredzenus. Cep eļļā aptuveni pusotru minūti, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi. Nosusina uz šķīvja, kur ieklāts papīra dvielis.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: