Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas samaisa kopā nelielā bļodiņā, un mērci liek ledusskapī uz 1 stundu, lai garšas ievelkas.
Nomizo un plānās ripiņās sagriež sīpolus. Uzmanīgi atdala sīpolu riņķīšus, tos nesaplēšot. Lielā bļodā ielej paniņas, kur iemērc sīpolu gredzenus.
Sagatavo bļodiņu ar sāli, pipariem un polentu, visu cītīgi samaisa. Katliņā uzkarsē eļļu līdz 180 °C temperatūrai. Kad eļļa karsta, paniņās iemērktos sīpolu gredzenus notecina no liekā šķidruma un apviļā polentā, lai tā pilnībā noklātu sīpolu gredzenus. Cep eļļā aptuveni pusotru minūti, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi. Nosusina uz šķīvja, kur ieklāts papīra dvielis.
Komentāri: