Sīpolu gredzeni ar mārrutku mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

GREDZENIEM

  • 1 l rapšu eļļas cepšanai
  • 4 vidēji gaišie sīpoli
  • 400 ml paniņu
  • 400 g polentas jeb kukurūzas putraimu
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

MĒRCEI

  • 225 ml skābā krējuma
  • 115 g majonēzes
  • 25 g mārrutku
  • 5 g Dižonas sinepju
  • 2 ēdamkarotes svaigi kapātu diļļu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas samaisa kopā nelielā bļodiņā, un mērci liek ledusskapī uz 1 stundu, lai garšas ievelkas.
  2. Nomizo un plānās ripiņās sagriež sīpolus. Uzmanīgi atdala sīpolu riņķīšus, tos nesaplēšot. Lielā bļodā ielej paniņas, kur iemērc sīpolu gredzenus.
  3. Sagatavo bļodiņu ar sāli, pipariem un polentu, visu cītīgi samaisa. Katliņā uzkarsē eļļu līdz 180 °C temperatūrai. Kad eļļa karsta, paniņās iemērktos sīpolu gredzenus notecina no liekā šķidruma un apviļā polentā, lai tā pilnībā noklātu sīpolu gredzenus. Cep eļļā aptuveni pusotru minūti, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi. Nosusina uz šķīvja, kur ieklāts papīra dvielis.

Komentāri: