SINEPJU SKUMBRIJA AR MARINĒTIEM RABARBERIEM

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g rabarberu
  • 20 ml ūdens
  • 20 g cukura
  • 20 ml baltvīna etiķa
  • sāls
  • sula no ½ citrona
  • 2 skumbrijas filejas
  • 1 ēdamkarote franču sinepju
  • sāls
  • pipari
  • olīveļļa
  • zaļo lapu salāti

Pagatavošana

  1. Rabarberus sagriež mazākos gabaliņos.
  2. Dziļā pannā lej ūdeni, baltvīna etiķi, citronu sulu, pievieno sāli un cukuru, karsē līdz pirmajam burbulim un maisa, līdz cukurs pilnībā izkusis. Pazemina uguni, un pievieno rabarberus, pāri tiem klājot cepamā papīra disku, kuras centrā izgriezts mazs caurums, tas nodrošinās rabarberu vienmērīgu marinēšanos. Kad rabarberi gatavi (viegli iedurt ar nazi, bet no ārpuses vēl stingri), tos ņem nost no uguns un ļauj tiem dzesēties šajā šķidrumā vēl pāris stundu.
  3. Skumbrijas filejas ierīvē ar franču sinepēm, pāri kaisa sāli un piparus. Pannā uzkarsē olīveļļu, un filejas cep ar ādu uz leju aptuveni 2 minūtes no katras puses.
  4. Pasniedz kopā ar marinētajiem rabarberiem un zaļo lapu salātiem.