Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
SINEPJU SKUMBRIJA AR MARINĒTIEM RABARBERIEM
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
100 g rabarberu
20 ml ūdens
20 g cukura
20 ml baltvīna etiķa
sāls
sula no ½ citrona
2 skumbrijas filejas
1 ēdamkarote franču sinepju
sāls
pipari
olīveļļa
zaļo lapu salāti
Pagatavošana
Rabarberus sagriež mazākos gabaliņos.
Dziļā pannā lej ūdeni, baltvīna etiķi, citronu sulu, pievieno sāli un cukuru, karsē līdz pirmajam burbulim un maisa, līdz cukurs pilnībā izkusis. Pazemina uguni, un pievieno rabarberus, pāri tiem klājot cepamā papīra disku, kuras centrā izgriezts mazs caurums, tas nodrošinās rabarberu vienmērīgu marinēšanos. Kad rabarberi gatavi (viegli iedurt ar nazi, bet no ārpuses vēl stingri), tos ņem nost no uguns un ļauj tiem dzesēties šajā šķidrumā vēl pāris stundu.
Skumbrijas filejas ierīvē ar franču sinepēm, pāri kaisa sāli un piparus. Pannā uzkarsē olīveļļu, un filejas cep ar ādu uz leju aptuveni 2 minūtes no katras puses.
Pasniedz kopā ar marinētajiem rabarberiem un zaļo lapu salātiem.
Komentāri: