Ziemīga un sātīga maltīte, kas paslēpusies zem kraukšķīgas mīklas cepurītes.
1. Dārzeņus nomizo, sagriež palielos, vienāda lieluma gabalos un liek vārīties verdošā ūdenī ~ 12 minūtes.
2. Gaļu sagriež līdzīga izmēra gabaliņos un olīveļļā apcep uz pannas, kamēr tā mīksta.
3. Dārzeņus nokāš, tiem pievieno kausēto sieru un apceptos gaļas gabaliņus un sakapātus pētersīļus. Uzmanīgi izmaisa.
4. Sautējumu kārto nelielos vienāda izmēra karstumizturīgos trauciņos.
5. Veido mīklas “cepurīti”. Kārtaino mīklu sagriež vairākās vienādās sloksnītēs un kārto pāri trauciņiem kā režģīti, beigās apgriežot maliņas. Mīklas daļu apsmērē ar sakultu olu.
6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 ºC temperatūrai. Trauciņus kārto krāsnī, un cep ~ 10 minūtes, kamēr mīklas cepurīte zeltaini brūna. Pasniedz uz koka dēlīšiem, un ēd ar dakšiņu vai karoti.
1. Dārzeņus nomizo, sagriež palielos, vienāda lieluma gabalos un liek vārīties verdošā ūdenī ~ 12 minūtes.
2. Gaļu sagriež līdzīga izmēra gabaliņos un olīveļļā apcep uz pannas, kamēr tā mīksta.
3. Dārzeņus nokāš, tiem pievieno kausēto sieru un apceptos gaļas gabaliņus un sakapātus pētersīļus. Uzmanīgi izmaisa.
4. Sautējumu kārto nelielos vienāda izmēra karstumizturīgos trauciņos.
5. Veido mīklas “cepurīti”. Kārtaino mīklu sagriež vairākās vienādās sloksnītēs un kārto pāri trauciņiem kā režģīti, beigās apgriežot maliņas. Mīklas daļu apsmērē ar sakultu olu.
6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 ºC temperatūrai. Trauciņus kārto krāsnī, un cep ~ 10 minūtes, kamēr mīklas cepurīte zeltaini brūna. Pasniedz uz koka dēlīšiem, un ēd ar dakšiņu vai karoti.
Komentāri: