Silts sautējums zem mīklas cepurītes

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Ziemīga un sātīga maltīte, kas paslēpusies zem kraukšķīgas mīklas cepurītes.

Sastāvdaļas

  • 1 galviņa ziedkāposta
  • 1 liels kālis
  • 2 lieli burkāni
  • 400 g ķirbja
  • 1 čili pipars
  • 400 g cūkgaļas
  • 100 g gatavas kārtainās mīklas bez rauga
  • svaigi pētersīļi
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 100 g kausētā siera
  • 1 ola

 

Pagatavošana

1. Dārzeņus nomizo, sagriež palielos, vienāda lieluma gabalos un liek vārīties verdošā ūdenī ~ 12 minūtes.

2. Gaļu sagriež līdzīga izmēra gabaliņos un olīveļļā apcep uz pannas, kamēr tā mīksta.

3. Dārzeņus nokāš, tiem pievieno kausēto sieru un apceptos gaļas gabaliņus un sakapātus pētersīļus. Uzmanīgi izmaisa.

4. Sautējumu kārto nelielos vienāda izmēra karstumizturīgos trauciņos.

5. Veido mīklas “cepurīti”. Kārtaino mīklu sagriež vairākās vienādās sloksnītēs un kārto pāri trauciņiem kā režģīti, beigās apgriežot maliņas. Mīklas daļu apsmērē ar sakultu olu.

6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 ºC temperatūrai. Trauciņus kārto krāsnī, un cep ~ 10 minūtes, kamēr mīklas cepurīte zeltaini brūna. Pasniedz uz koka dēlīšiem, un ēd ar dakšiņu vai karoti.

 

1. pagatavošanas solis
SautejumsKruze_1

1. Dārzeņus nomizo, sagriež palielos, vienāda lieluma gabalos un liek vārīties verdošā ūdenī ~ 12 minūtes.

 

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
SautejumsKruze_2

2. Gaļu sagriež līdzīga izmēra gabaliņos un olīveļļā apcep uz pannas, kamēr tā mīksta.

3. pagatavošanas solis
SautejumsKruze_3

3. Dārzeņus nokāš, tiem pievieno kausēto sieru un apceptos gaļas gabaliņus un sakapātus pētersīļus. Uzmanīgi izmaisa.

4. pagatavošanas solis
SautejumsKruze_4

4. Sautējumu kārto nelielos vienāda izmēra karstumizturīgos trauciņos.

5. pagatavošanas solis
SautejumsKruze_5

5. Veido mīklas “cepurīti”. Kārtaino mīklu sagriež vairākās vienādās sloksnītēs un kārto pāri trauciņiem kā režģīti, beigās apgriežot maliņas. Mīklas daļu apsmērē ar sakultu olu.

6. pagatavošanas solis
SautejumsKruze_final

6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 ºC temperatūrai. Trauciņus kārto krāsnī, un cep ~ 10 minūtes, kamēr mīklas cepurīte zeltaini brūna. Pasniedz uz koka dēlīšiem, un ēd ar dakšiņu vai karoti.