Recepte

Siltie ziemas salāti ar lēcām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 250 g zaļo lēcu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • šķipsniņa kumina
  • ½ citrona
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 50–80 g žāvētu aprikožu
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu
  • ½ brokoļa
  • 100 g kazas siera
  • 1 liela paprika

Mērcei

  • sula no 1 citrona
  • 3 ēdamkarotes Extra Virgin olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • šķipsniņa cukura

Pasniegšanai

  • zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Lēcas liek vārīties atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Pievieno šķipsniņu kumina, veselas nomizotas ķiploka daiviņas un sulu no ½ citrona.
  2. Papriku sagriež nelielos stienīšos, aprikozes noplaucē ar verdošu ūdeni un sagriež garenos gabaliņos. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos.
  3. Brokoli sadala pa ziedkopām un liek vārīties. Vāra 3–5 minūtes.
  4. Mīksto sieru sagriež kubiņos. Saulespuķu sēklas apgrauzdē.
  5. Mērcei sajauc kopā visas sastāvdaļas, pēc garšas variējot ar to daudzumiem.
  6. Lēcas samaisa kopā ar dārzeņiem un mērci. Liek bļodā, virsū kārtojot kazas siera gabaliņus. Dekorē ar smalki sakapātiem zaļumiem pēc izvēles – pētersīļiem, kinzu, zaļajiem lociņiem.
1. pagatavošanas solis
Lecu_salati-1

Lēcas liek vārīties atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Pievieno šķipsniņu kumina, veselas nomizotas ķiploka daiviņas un sulu no ½ citrona.

2. pagatavošanas solis
Lecu_salati-2

Papriku sagriež nelielos stienīšos, aprikozes noplaucē ar verdošu ūdeni un sagriež garenos gabaliņos. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos.

3. pagatavošanas solis
Lecu_salati-3

Brokoli sadala pa ziedkopām un liek vārīties. Vāra 3–5 minūtes.

4. pagatavošanas solis
Lecu_salati-4

Mīksto sieru sagriež kubiņos. Saulespuķu sēklas apgrauzdē.

5. pagatavošanas solis
Lecu_salati-5

Mērcei sajauc kopā visas sastāvdaļas, pēc garšas variējot ar to daudzumiem.

6. pagatavošanas solis
Lecu_salati-6

Lēcas samaisa kopā ar dārzeņiem un mērci. Liek bļodā, virsū kārtojot kazas siera gabaliņus. Dekorē ar smalki sakapātiem zaļumiem pēc izvēles – pētersīļiem, kinzu, zaļajiem lociņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: