Mērcei
Pasniegšanai
Lēcas liek vārīties atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Pievieno šķipsniņu kumina, veselas nomizotas ķiploka daiviņas un sulu no ½ citrona.
Papriku sagriež nelielos stienīšos, aprikozes noplaucē ar verdošu ūdeni un sagriež garenos gabaliņos. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos.
Brokoli sadala pa ziedkopām un liek vārīties. Vāra 3–5 minūtes.
Mīksto sieru sagriež kubiņos. Saulespuķu sēklas apgrauzdē.
Mērcei sajauc kopā visas sastāvdaļas, pēc garšas variējot ar to daudzumiem.
Lēcas samaisa kopā ar dārzeņiem un mērci. Liek bļodā, virsū kārtojot kazas siera gabaliņus. Dekorē ar smalki sakapātiem zaļumiem pēc izvēles – pētersīļiem, kinzu, zaļajiem lociņiem.
Komentāri: