300 g sviesta pupiņu
2 vidēji burkāni
1 vidējs cukīni
20 g sviesta
300 g vistu aknu
20 ml olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
12 paipalu olas
MĒRCEI
50 g graudu sinepju
10 ml ābola etiķa
150 ml olīveļļas
10 g cukura
1. Dārzeņus nomazgā, sviesta pupiņām nogriež galus, burkānus un cukīni sarīvē garās,
tievās strēmelēs (kā spageti).
2. Visu liek cepties uz pannas sviestā, pieber garšvielas un cep, līdz dārzeņi mīksti.
3. Uz sakarsētas pannas liek cepties akniņas, pārber ar garšvielām, cep, līdz tās ir gatavas.
4. Paipalu olas liek vārīties, vāra 3 minūtes, noskalo aukstā ūdenī un noloba čaumalu.
5. Mērcei graudu sinepes sajauc ar ābolu etiķi un cukuru, tad lēnām lej klāt olīveļļu, līdz sāk
veidoties bieza masa.
6. Visu kārto uz šķīvja, apakšā liek siltos salātus, pa virsu akniņas ar olām un pārlej pāri ar
graudu sinepju mērci.
Komentāri: