Siltie salāti ar rīsu nūdelēm un liellopu gaļas strēmelītēm

Viegla
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g rīsu nūdeļu
  • 200 g liellopu gaļas
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 buntīte zaļo lociņu (pēc izvēles)
  • 1 mazs čili pipars
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa (pēc izvēles)
  • sāls, Kajennas pipari pēc garšas

Pagatavošana

1. Burkānu, sīpolu un ķiploka daiviņas notīra. Burkānu smalki sagriež gareniskās strēmelītēs, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Paprikai izņem sēklas un sagriež stienīšos.

2. Gaļu sagriež ļoti plānās strēmelītēs, uzkaisa sāli, šķipsniņu Kajennas piparu un 2 ēdamkarotes eļļas. Atstāj marinēties 20 minūtes.

3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep gaļu. Cepšanas laikā uzmana, lai gaļa nepiedegtu. Vajadzības gadījumā pielej vēl eļļu. Kad gaļa ir apcepta brūna, pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus un papriku. Pēc apmēram 3 minūtēm pievieno tomātu pastu un ½ glāzi ūdens. Visu sutina, līdz gaļa mīksta.

4. Rīsu nūdeles pagatavo atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

5. Ēdienu pasniedz siltu – nūdeles iemaisot gaļas mērcē. Pārkaisa ar smalki sakapātiem zaļajiem lociņiem.

Komentāri: