1. Burkānu, sīpolu un ķiploka daiviņas notīra. Burkānu smalki sagriež gareniskās strēmelītēs, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Paprikai izņem sēklas un sagriež stienīšos.
2. Gaļu sagriež ļoti plānās strēmelītēs, uzkaisa sāli, šķipsniņu Kajennas piparu un 2 ēdamkarotes eļļas. Atstāj marinēties 20 minūtes.
3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep gaļu. Cepšanas laikā uzmana, lai gaļa nepiedegtu. Vajadzības gadījumā pielej vēl eļļu. Kad gaļa ir apcepta brūna, pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus un papriku. Pēc apmēram 3 minūtēm pievieno tomātu pastu un ½ glāzi ūdens. Visu sutina, līdz gaļa mīksta.
4. Rīsu nūdeles pagatavo atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
5. Ēdienu pasniedz siltu – nūdeles iemaisot gaļas mērcē. Pārkaisa ar smalki sakapātiem zaļajiem lociņiem.
Kāpēc šie ir nosaukti salāti?