Siltā kvinoja ar rukolas pesto

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

150 g kvinojas

2 lielas sarkanās paprikas

2 kukurūzas vālītes

1 galviņa ķiploka

sula no 1 citrona 

1 tējkarote Dižonas sinepju

1 ola

250 ml olīveļļas

1 paciņa rukolas

½ maza sarkanā sīpola

1 šķipsna Kajennas piparu

1 daiviņa ķiploka

Pagatavošana

  1. Kvinoju vāra sālsūdeni aptuveni 15 minūtes, tad nokāš. 
  2. Ķiploka galviņu notīra un liek 150 ml olīveļļas, cep krāsnī 160 ºC temperatūrā 20 minūtes vai līdz ķiploki mīksti. Ķiplokus atdzesē kopā ar eļļu. 
  3. Blenderī liek ⅓ olīveļļas, sarkano sīpolu, ķiploku, ½ citronu sulas, ½ paciņas rukolas un Kajennas piparus. Blendē līdz vienmērīgai mērcei, pēc garšas pievieno sāli. 
  4. Papriku un kukurūzu nogrilē, kad gatavas, sagriež gabalos. 
  5. Atdzesētos ķiplokus nokāš un pievieno blenderī kopā ar citronu sulu un Dižonas sinepēm, pievieno sāli un veselu olu, lēnām blendējot, sakuļ biezu, krēmīgu aioli mērci. 
  6. Pannā sajauc papriku, kvinoju un kukurūzu, uzsilda, pievieno rukolas pesto, apmaisa. Pašās beigās pievieno atlikušo rukolu un apmaisa. Pasniedz ar aioli mērci.