SILTĀ GARNEĻU MĒRCE

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

450 g attīrītu svaigu garneļu

2 vidēji sīpoli

1 sarkanā paprika

100 g sviesta

2 daiviņas ķiploku

180 g krēmsiera

2 ēdamkarotes skābā krējuma

sula no ½ maza citrona

½ buntes svaigu pētersīļu

½ tējkarotes paprikas pulvera

¼ tējkarotes kaltēta oregano

¼ tējkarotes čili pārslu

sāls

PASNIEGŠANAI

zaļie lociņi

grauzdētas bagetes šķēles

kartupeļu čipsi

Pagatavošana

  1. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno smalki sagrieztus sīpolus, apmaisa un karsē, līdz sīpoli ir “sasvīduši”, bet vēl necepas. Pievieno smalki sagrieztu sarkano papriku un smalcinātus ķiplokus un sautē, līdz paprika ir vidēji mīksta.
  2. Pievieno šķēlītēs sagrieztas garneles, šķipsnu sāls, papriku, oregano, čili pārslas, apmaisa un sautē apmēram 5 minūtes, līdz garneles ir gatavas.
  3. Pievieno krēmsieru un skābo krējumu. Lēnām maisa, līdz viss ir izkusis un viendabīgs. Pievieno smalki sagrieztus pētersīļus, citronu sulu un apmaisa. Pēc garšas pievieno sāli.
  4. Pasniedz ar pārbērtiem zaļajiem lociņiem un kopā ar grauzdētām bagetes šķēlēm, kartupeļu čipsiem un citām uzkodām pēc izvēles.