Siļķe divās dažādās mērcēs – sinepju un karija

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Rudens siļķe ir gaļīga un sātīga. Siļķe lieliski garšo vienkārši tāpat ar vārītiem kartupeļim un biezpienu, bet šoreiz iesakām pavariēt ar garšām.

Sastāvdaļas

Sinepju siļķe:

  • 6 – 8 sālītas siļķu filejas
  • 4 tējkarotes sinepju
  • 4 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 5 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • Sauja pētersīļu vai smalko lociņu

Karija siļķe:

  • 6 – 8 sālītas siļķu filejas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 sīpols
  • 2 tējkarotes karija
  • 400 ml saldā krējuma
  • 1 tējkarote sāls
  • šķipsniņa cukura
  • šķipsniņa melno piparu
  • 2 ēamkarotes smalki sagrieztu maurloku vai parasto lociņu

Pagatavošana

Sinepju siļķe

  1. Siļķi sagriež vienādos gabaliņos ~ 2 cm paltumā, kārto pasniegšanas traukā
  2. Atsevišķā bļodiņā kārtīgi sakuļ kopā sinepes ar cukuru un vīna etiķi. Pa druskai, nepātraucot putošanu pilina klāt eļļu.
  3. Mērci pārlej pāri siļķes gabaliņiem traukā tā lai visi gabaliņi ir nosegti ar mērci un liek ledusskapī uz nakti savilkties. Pasniedz ar kārtīgu rupjmaizi kā uzkodu vai vieglas vakariņas.

Karija siļķe

  1. Sīpolu smalki sakapā un uz pannas sviestā sacep zeltainu. Kad sīpoli gatavi, tiem pievieno kariju un rūpīgi izmaisa. Tad visam pārlej pāri saldo krējumu un uzvāra. Nogriež liesmu un ļauj atdzist. Pē garšas pievieno sāli, cukuru un maltus melnos piparus.
  2. Siļķi sagriež vienādos gabaliņos ~ 2 cm paltumā, kārto pasniegšanas traukā
  3. Kad mērce atdzisusi to pārlej pāri siļķei tā lai viss ir nosegts un liek ledusskapī uz nakti garšām savilkties. Pasniedz aukstā veidā ar kārtīgu rupjmaizi kā uzkodu vai vieglas vakariņas vai kopā ar vārītiem kartupeļiem pusdienās.