Inga ir mūsu muzikālā pavāre – triju bērnu mamma, talantīga čelliste, kas skaņu burvību spēj uzburt arī virtuvē. Inga atklāj, kā strādājošai sievietei savai triju bērnu ģimenei pagatavot pilnvērtīgu maltīti arī tad, kad naudas ir pavisam maz un ģimenes locekļu vēlmes nav vienotas.
Siļķe divās dažādās mērcēs – sinepju un karija
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām
Rudens siļķe ir gaļīga un sātīga. Siļķe lieliski garšo vienkārši tāpat ar vārītiem kartupeļim un biezpienu, bet šoreiz iesakām pavariēt ar garšām.
Sastāvdaļas
Sinepju siļķe:
6 – 8 sālītas siļķu filejas
4 tējkarotes sinepju
4 ēdamkarotes baltvīna etiķa
5 ēdamkarotes eļļas
2 ēdamkarotes cukura
Sauja pētersīļu vai smalko lociņu
Karija siļķe:
6 – 8 sālītas siļķu filejas
2 ēdamkarotes sviesta
1 sīpols
2 tējkarotes karija
400 ml saldā krējuma
1 tējkarote sāls
šķipsniņa cukura
šķipsniņa melno piparu
2 ēamkarotes smalki sagrieztu maurloku vai parasto lociņu
Atsevišķā bļodiņā kārtīgi sakuļ kopā sinepes ar cukuru un vīna etiķi. Pa druskai, nepātraucot putošanu pilina klāt eļļu.
Mērci pārlej pāri siļķes gabaliņiem traukā tā lai visi gabaliņi ir nosegti ar mērci un liek ledusskapī uz nakti savilkties. Pasniedz ar kārtīgu rupjmaizi kā uzkodu vai vieglas vakariņas.
Karija siļķe
Sīpolu smalki sakapā un uz pannas sviestā sacep zeltainu. Kad sīpoli gatavi, tiem pievieno kariju un rūpīgi izmaisa. Tad visam pārlej pāri saldo krējumu un uzvāra. Nogriež liesmu un ļauj atdzist. Pē garšas pievieno sāli, cukuru un maltus melnos piparus.
Kad mērce atdzisusi to pārlej pāri siļķei tā lai viss ir nosegts un liek ledusskapī uz nakti garšām savilkties. Pasniedz aukstā veidā ar kārtīgu rupjmaizi kā uzkodu vai vieglas vakariņas vai kopā ar vārītiem kartupeļiem pusdienās.
Komentāri: