Mērcei:
Variācijas par tēmu:
Sarkanā kāposta vietā varat lietot arī parasto galviņkāpostu. Salātiem var pievienot arī dažādas sēkliņas – lobītās saulespuķu vai ķirbju sēklas, ciedru riekstus. Tad salāti būs sātīgāki.
Salāti iegūs jaunu garšu, ja tiem pievienosiet nedaudz zilā siera, piemēram, Roquefort. Mērcei var lietot kādu aromātisku eļļu vai etiķi.
Visas sastāvdaļas rūpīgi nomazgā, burkānus, ābolus un bumbieri, ja tie pirkti veikalā, nomizo. Tad ābolus un bumbieri sagriež 4 daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
Sarkano kāpostu sasmalcina sīkās skaidiņās.
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
Lielā bļodā sajauc kopā visas sastāvdaļas. Apelsīnu un citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu, pārlej to salātiem un rūpīgi samaisa visu kopā.
Salāti ir spirdzinoši sulīgi, un tā ir pietiekama maltīte vieglām vakariņām. Garšos labi ar grauzdētu garšaugu maizīti vai rupjmaizes riku ar sviestu un sasmalcinātiem ķiplokiem.
Ļoti viegli pagatavojami, ļoti garšīgi un pie tam vēl lēti salāti. Ideāls garšu salikums 🙂
Paldies par iedvesmu!