Sieviešu veselības salāti

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • ¼ sarkanās kāpostgalvas
  • 3 vidēji lieli burkāni
  • 1 bumbieris
  • 2-3 skābeni āboli

Mērcei:

  • 1 apelsīns
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas rūpīgi nomazgā, burkānus, ābolus un bumbieri, ja tie pirkti veikalā, nomizo. Tad ābolus un bumbieri sagriež 4 daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Sarkano kāpostu sasmalcina sīkās skaidiņās.
  3. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
  4. Lielā bļodā sajauc kopā visas sastāvdaļas. Apelsīnu un citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu, pārlej to salātiem un rūpīgi samaisa visu kopā.
  5. Salāti ir spirdzinoši sulīgi, un tā ir pietiekama maltīte vieglām vakariņām. Garšos labi ar grauzdētu garšaugu maizīti vai rupjmaizes riku ar sviestu un sasmalcinātiem ķiplokiem.

 

Variācijas par tēmu:

Sarkanā kāposta vietā varat lietot arī parasto galviņkāpostu. Salātiem var pievienot arī dažādas sēkliņas – lobītās saulespuķu vai ķirbju sēklas, ciedru riekstus. Tad salāti būs sātīgāki.

Salāti iegūs jaunu garšu, ja tiem pievienosiet nedaudz zilā siera, piemēram, Roquefort. Mērcei var lietot kādu aromātisku eļļu vai etiķi.

1. pagatavošanas solis
Kapostu_salati-1

Visas sastāvdaļas rūpīgi nomazgā, burkānus, ābolus un bumbieri, ja tie pirkti veikalā, nomizo. Tad ābolus un bumbieri sagriež 4 daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.

2. pagatavošanas solis
Kapostu_salati-2

Sarkano kāpostu sasmalcina sīkās skaidiņās.

3. pagatavošanas solis
Kapostu_salati-3

Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.

4. pagatavošanas solis
Kapostu_salati-4

Lielā bļodā sajauc kopā visas sastāvdaļas. Apelsīnu un citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu, pārlej to salātiem un rūpīgi samaisa visu kopā.

5. pagatavošanas solis
Kapostu_salati-5-gatavs

Salāti ir spirdzinoši sulīgi, un tā ir pietiekama maltīte vieglām vakariņām. Garšos labi ar grauzdētu garšaugu maizīti vai rupjmaizes riku ar sviestu un sasmalcinātiem ķiplokiem.

Komentāri: