Karstā piparu mērce steikam

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Šī mērce, lai arī trekna, jebkuru gaļas vai zivs ēdienu padarīs izsmalcinātu.

Sastāvdaļas

  • 1 kārbiņa RASA krēmsiera
  • 1 glāze gaļas buljona
  •  tējkarote miltu
  •  ēdamkarote zaļo vai sarkano piparu graudu
  •  gabali steika
  • edaudz olīveļļas cepšanai
  • āls un brūnais cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katliņā uzkarsē buljonu, un tajā iemaisa piparus.
  2. Buljonā iemaisa krēmsieru, pēc garšas pievieno nedaudz cukura (~ ½ tējkarotes) un sāli. Uz lēnas liesmas vāra ~ 5 minūtes.
  3. Uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep steika gabalus. Cep no katras puses ne vairāk kā 2–3 minūtes. Pasniedz gaļu, pārlietu ar piparu mērci.