Siera suflē

līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 400 ml piena
  • 200 g Grijēras siera
  • 50 g sviesta
  • 30 g kviešu miltu
  • šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
  • šķipsniņa maltu melno piparu
  • sāls pēc garšas
  • šķipsniņa Kajennas piparu
  • 4 olas
  • + nedaudz smalki sarīvēta siera un sviesta cepamajiem trauciņiem pirms gatavošanas
  • + maurloki pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Cepamās formiņas ieziež ar sviestu, tajās ieber nedaudz smalki sarīvēta siera un
    izlīdzina formiņu malās, tad novieto ledusskapī.
  2. Pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot tos gatavo 2
    minūtes, tad pakāpeniski pievieno pienu.
  3. Viendabīgas konsistences mērces masā iemaisa rīvētu muskatriekstu, Kajennas
    piparus, melnos piparus, sāli un 150 g rīvēta Grijēras siera. Mērci atdzesē, tad
    iemaisa olu dzeltenumus.
  4. Olu baltumus saputo stingrās putās, tad iecilā pagatavotajā mērces masā.
  5. Ar pagatavoto suflē masu piepilda iepriekš sagatavotos trauciņus, to virspusē ber
    sarīvētu atlikušo sieru.
  6. Suflē trauciņus liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo
    17–20 minūtes, līdz suflē ir pacēlies un augšpusē apbrūnējis.
  7. Siera suflē pasniedz uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns, apbērtus ar smalki
    sakapātiem maurlokiem.