Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Siera suflē
līdz 1 h
5 personām
Sastāvdaļas
400 ml piena
200 g Grijēras siera
50 g sviesta
30 g kviešu miltu
šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
šķipsniņa maltu melno piparu
sāls pēc garšas
šķipsniņa Kajennas piparu
4 olas
+ nedaudz smalki sarīvēta siera un sviesta cepamajiem trauciņiem pirms gatavošanas
+ maurloki pasniegšanai
Pagatavošana
Cepamās formiņas ieziež ar sviestu, tajās ieber nedaudz smalki sarīvēta siera un
izlīdzina formiņu malās, tad novieto ledusskapī.
Pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot tos gatavo 2
minūtes, tad pakāpeniski pievieno pienu.
Viendabīgas konsistences mērces masā iemaisa rīvētu muskatriekstu, Kajennas
piparus, melnos piparus, sāli un 150 g rīvēta Grijēras siera. Mērci atdzesē, tad
iemaisa olu dzeltenumus.
Olu baltumus saputo stingrās putās, tad iecilā pagatavotajā mērces masā.
Ar pagatavoto suflē masu piepilda iepriekš sagatavotos trauciņus, to virspusē ber
sarīvētu atlikušo sieru.
Suflē trauciņus liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo
17–20 minūtes, līdz suflē ir pacēlies un augšpusē apbrūnējis.
Siera suflē pasniedz uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns, apbērtus ar smalki
sakapātiem maurlokiem.
Komentāri: