Siera kūkas rullīši filo mīklā ar zemeņu mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šī ir mini versija uzkodas lieluma siera kūkai.

Sastāvdaļas

  • 200 g krēmsiera
  • sula no 1 laima
  • 40 g iebiezinātā piena
  • 8 loksnes filo mīklas
  • 250 g zemeņu
  • 50 g brūnā cukura
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Samaisa krēmsieru un pusi no laima sulas ar iebiezināto pienu.
  2. Filo mīklu izklāj uz virsmas, ieliek nepilnu ēdamkaroti ar siera kūkas masu un uzmanīgi aiztin rullīti. Lai aizlocījuma vietas turētos ciet, tās var “aizlīmēt” ar pāris pilieniem ūdens.
  3. Rullīti cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā eļļā apmēram 20–30 sekundes, ik pa laikam apgrozot, līdz rullītis ir brūns.
  4. Svaigās zemes sakapā, pieber cukuru un pielej vai iespiežu sulu no otras puses laima.