Atslēga šajā receptē ir karamelizētie sīpoli. Apcepti olīveļļa kopā ar medu, tie ir burvīgi saldi un neparasti garšīgi.
Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un tad sagriež smalkās pusripiņās. Ietauko un sakarsē pannu, kurā apcep sīpolus, līdz tie sāk palikt mīksti. Pievieno medu un balzametiķi. Pasautē, līdz sīpoli iegūst mīkstu konsistenci un tumšu krāsu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē liek kārtainās mīklas plāksnes tā, lai to malas nedaudz pārklājas un izveidojas tāds kā groziņš. Mīklu ar dakšu sadursta, liek krāsnī un cep apmēram 20 minūtes, kamēr tā ir viegli brūna.
Kamēr cepas pīrāga pamatne, sagriež un apcep sēnes.
Kad pīrāga pamatne ir viegli brūna, to izņem no krāsns, apber ar pusi sarīvēta Parmas siera, tam pāri kārto karamelizētos sīpolus un saceptās sēnes. Liek krāsnī 200 °C temperatūrā un cep 10–15 minūtes, līdz pamatnes maliņas ir viegli brūnas.
Pirms pasniegšanas viegli pārber ar atlikušo rīvēto Parmas sieru.
Paldies par receptīti. Sanāca ļoti interesanti un garšīgi! 🙂
Sakiet, kāpēc nepieciešams tik daudz kārtainās mīklas? Vai to nav nepieciešams izrullēt, tikai ieklāt? Paldies.
Mīklas daudzums atkarīgs no Jūsu cepamās formas. Parasti mīklu var nopirkt plāksnītēs. Ņemiet tik daudz, lai vienā kārtiņā noklātos visa formas pamatne un maliņas. Un mīklu pirms tam nav nepieciešams atkārtoti izrullēt. Tā jau ir plānās plāksnītēs, kā minēju iepriekš.
Izcils pīrāgs, super gards!