Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Sēņu pīrāgs
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
Pīrāga pamatnei un rūtiņām:
270 g miltu
135 g sviesta
šķipsniņa sāls
3 olu dzeltenumi
2 tējkarotes cukura
Pildījumam:
200 g sēņu
6 sparģeļi
2 sīpoli
50 g sviesta
200 ml saldā krējuma
2 olas + 1 ola glazēšanai
2 šķipsnas sāls
timiāns un svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Virtuves kombainā liek sviestu kopā ar miltiem, sāli un cukuru. Blendē, līdz izveidojas smiltīm līdzīga konsistence. Pievieno olas dzeltenumus un turpinai blendēt, līdz mīkla sagājusi bumbā. Ja nav kombaina, to dara ar rokām. Bumbu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Tikmēr pagatavo pildījumu – sakarsē pannu un uz tās izkausē sviestu. Uz lēnas uguns liek cepties sagrieztus sīpolus un ļauj tiem apkaramelizēties 5–10 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Pievieno sēnes un sagrieztus sparģeļus un apcep tos pāris minūtes.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 °C temperatūrai. Uz miltiem nobārstītas virsmas izrullē 2/3 mīklas. Klāj to apaļā cepamajā formā 20 cm/dm, ar pirkstiem rūpīgi iespiež mīkliņu visos stūros, lai nebūtu lūzuma vietu. Liek to cepties 15 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna.
Pīrāga pamatni izņem no krāsns, ieber ar sīpoliem un sparģeļiem saceptās sēnes un izlīdzina.
Atsevišķā bļodā sakuļ olas kopā ar saldo krējumu. Pievieno šķipsniņu sāls, piparus un timiāna lapiņas. Masu lej visam pa virsu.
Atlikušo mīklu izrullē un sagriež 1 cm biezās strēmelēs. No tām izveido rūtiņu rakstu pa virsu uzlietajai masai. Vienu olu sakuļ un ar to iesmērē pīrāga rūtaino virspusi. Liek cepties krāsnī vēl uz 20 minūtēm.
Komentāri: