Sēņu ingvera buljonzupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Kā ziemā sasildīties? Ar garšām un dārzeņiem bagātu zupu! #piegalda

Sastāvdaļas

  • sauja šitaki sēņu
  • sauja brūno šampinjonu
  • eringi sēnes
  • īkšķa lieluma ingvers
  • stikla nūdeles
  • 1 laims
  • 1 paliels burkāns
  • 2 daiviņas ķiploku
  • edamame pupiņas
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 2–3 ēdamkarotes sojas mērces
  • mazās kukurūzas vālītes
  • dārzeņu buljons
  • neliels saišķītis kinzas

Pagatavošana

 

  1. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, ķiploka daiviņas smalki sakapā.
  2. Burkānu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs.
  3. Katliņā uzkarsē sezama eļļu un apcep burkānus, ķiplokus un ingveru. Pievieno sojas mērci.
  4. Pielej dārzeņu buljonu un vāra, līdz burkāni mazliet apvārījušies. Pievieno lobītas edamame pupiņas un uz pusēm sagrieztas kukurūzas vālītes. Pavāra vēl 10 minūtes.
  5. Sēnes sagriež šķēlītēs un apcep nelielā eļļas daudzumā uz pannas, līdz tās kļūst viegli zeltainas.
  6. Stikla nūdeles novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un nokāš.
  7. Apceptās sēnes pievieno katliņa saturam.
  8. Šķīvī liek novārītās stikla nūdeles un pārlej ar sēņu buljonu. Pārber ar svaigiem kinzas zaļumiem, piespiež klāt laima sulu.
  9. Pasniedz karstu.

 

Komentāri: