Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sēņu ingvera buljonzupa
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Kā ziemā sasildīties? Ar garšām un dārzeņiem bagātu zupu! #piegalda
Sastāvdaļas
sauja šitaki sēņu
sauja brūno šampinjonu
eringi sēnes
īkšķa lieluma ingvers
stikla nūdeles
1 laims
1 paliels burkāns
2 daiviņas ķiploku
edamame pupiņas
2 ēdamkarotes sezama eļļas
2–3 ēdamkarotes sojas mērces
mazās kukurūzas vālītes
dārzeņu buljons
neliels saišķītis kinzas
Pagatavošana
Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, ķiploka daiviņas smalki sakapā.
Burkānu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs.
Katliņā uzkarsē sezama eļļu un apcep burkānus, ķiplokus un ingveru. Pievieno sojas mērci.
Pielej dārzeņu buljonu un vāra, līdz burkāni mazliet apvārījušies. Pievieno lobītas edamame pupiņas un uz pusēm sagrieztas kukurūzas vālītes. Pavāra vēl 10 minūtes.
Sēnes sagriež šķēlītēs un apcep nelielā eļļas daudzumā uz pannas, līdz tās kļūst viegli zeltainas.
Stikla nūdeles novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un nokāš.
Apceptās sēnes pievieno katliņa saturam.
Šķīvī liek novārītās stikla nūdeles un pārlej ar sēņu buljonu. Pārber ar svaigiem kinzas zaļumiem, piespiež klāt laima sulu.
Komentāri: