Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
SENOVINIAI GRYBUKAI
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
400 g kviešu miltu
200 g sviesta
200 g skābā krējuma
180 g cukura
3 olas
3 olu dzeltenumi
1 tējkarote cepamā pulvera
3/4 tējkarotes kanēļa
1/2 tējkarotes maltu krustnagliņu
BALTĀS KRĀSAS GLAZŪRAI
1 olas baltums
200 g pūdercukura
1 ēdamkarote ūdens
TUMŠAJAI GLAZŪRAI
300 g tumšās šokolādes
eļļa cepamās formas ieziešanai
Pagatavošana
Apmēram 40 gabaliem
Lielā bļodā ber cukuru, pievieno visas olas un olu dzeltenumus un ar mikseri puto apmēram 2 minūtes, tad putojot pievieno izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu un skābo krējumu.
Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli un samaltām krustnagliņām.
Sausās sastāvdaļas ber iepriekš sakultajās slapjajās un ar mikseri saputo viendabīgā masā.
Uz plīts sakarsē sēnīšu cepšanai paredzētu formu, to ieziež ar eļļu, katrā pilda apmēram tējkaroti mīklas, un gatavo sēnītes no abām pusēm brūnas.
Pagatavo balto glazūru. Bļodiņā sajauc pūdercukuru ar olas baltumu un ūdeni. Ja šķiet, ka glazūra ir pārāk bieza, var pievienot vēl nedaudz ūdens.
Atdzesētu sēnīšu kātiņus iemērc baltajā glazūrā, lieko nokrata, kātiņa apakšējo daļu iemērc magoņu sēkliņās, un sēnītes novieto augšpēdus, līdz baltā glazūra ir pilnībā sastingusi. Lai glazūra nepieskartos galdam, sēnītes var izkārtot bļodiņā ar cukuru vai rīsiem.
Karsta ūdens tvaikos izkausē gabaliņos salauztu šokolādi. Sēnīšu “cepurītes” iemērc šokolādē, lieko nokrata, un sēnītes atkal novieto tā, lai mitrā daļa nesaskaras ar galdu. Sēnītes ir gatavas, kad šokolāde pilnībā ir sacietējusi.
Komentāri: