Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
SELERIJAS UN ZILĀ SIERA UZKODA
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
6 selerijas kāti
60 g pekanriekstu
30 g kaltētu dzērveņu
200 g Rankas blu siera krēma
75 g zilā siera
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Selerijas kātiem nogriež apvītušos galiņus, kātus sagriež aptuveni trīs vienādās daļās.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai, uz cepamās pannas izklāj pekanriekstus, tos apgrauzdē karstā krāsnī aptuveni 5 minūtes. Atdzesē, tad smalki sakapā.
Viegli sakapā kaltētās dzērvenes.
Bļodā kopā sajauc siera krēmu un drupinātu zilo sieru, pievieno pekanriekstus un dzērvenes. Visu labi samaisa.
Gatavo masu pilda selerijas kātu iedobītēs visā garumā, pāri pārber svaigi maltus melnos piparus.
Komentāri: