SELERIJAS UN ZILĀ SIERA UZKODA

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 6 selerijas kāti
  • 60 g pekanriekstu
  • 30 g kaltētu dzērveņu
  • 200 g Rankas blu siera krēma
  • 75 g zilā siera
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Selerijas kātiem nogriež apvītušos galiņus, kātus sagriež aptuveni trīs vienādās daļās.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai, uz cepamās pannas izklāj pekanriekstus, tos apgrauzdē karstā krāsnī aptuveni 5 minūtes. Atdzesē, tad smalki sakapā.
  3. Viegli sakapā kaltētās dzērvenes.
  4. Bļodā kopā sajauc siera krēmu un drupinātu zilo sieru, pievieno pekanriekstus un dzērvenes. Visu labi samaisa.
  5. Gatavo masu pilda selerijas kātu iedobītēs visā garumā, pāri pārber svaigi maltus melnos piparus.