SELERIJAS UN ĀBOLU SALĀTI

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 selerijas kāti
  • 1 zaļais ābols
  • 1 maza selerijas sakne
  • sauja selerijas lapu vai maza pētersīļu buntīte
  • kressalāti vai dīgsti

MĒRCEI

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote pilngraudu sinepju
  • 1 ēdamkarote ābolu sulas
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Selerijas kātus sagriež mazos gabaliņos. Selerijas sakni nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Ābolu sagriež plānās šķēlēs.
  2. Selerijas lapas saplūkā (ja izmanto pētersīļus, to lapas atdala no kātiem).
  3. Visas sastāvdaļas liek bļodā un samaisa.
  4. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā un lej pāri salātiem, tad tos viegli sacilā.