Scones

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • sāls
  • 110 g auksta sviesta
  • 280 ml piena
  • 1 ola

 

KRĒMAM

  • 250 g biezpiena
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 vaniļas pāksts

Ievārījums

Pagatavošana

  1. Bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri, cukuru un sāli. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu aukstu (!) sviestu.
  2. Ar pirkstu galiem saberž sviestu kopā ar miltiem, līdz izveidojas smilšaina konsistence (nekādā gadījumā nemīcīt kopā). Pievieno pienu un iemaisa ar dakšiņu, līdz izveidojas kas līdzīgs pārslām. Izber mīklu uz tīras galda virsmas un mazliet samīca, lai sastāvdaļas turas kopā. Izrullē mīklu 2,5–3 cm biezumā, un izspiež aplīšus ~ 5–6 cm diametrā.
  3. Mīklu nevajadzētu vēlreiz mīcīt. Atlikušo var izcept atgriezumu formā. Ja to mīca par daudz, mīkla pārvēršas par ķieģeli.
  4. Aplīšus ar otiņu noklāj ar olu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 ºC temperatūrai. Liek krāsnī un cep 15–17 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
  5. Tikmēr pagatavo krēmu. Bļodā sakuļ biezpienu ar putukrējumu un vaniļas sēkliņām.
  6. Kad scones izcepušies, pārgriež tos uz pusēm, pa vidu smērē biezpiena krēmu un savu mīļāko ievārījumu.