Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Scones
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
500 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
5 ēdamkarotes cukura
sāls
110 g auksta sviesta
280 ml piena
1 ola
KRĒMAM
250 g biezpiena
100 ml saldā krējuma
1 vaniļas pāksts
Ievārījums
Pagatavošana
Bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri, cukuru un sāli. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu aukstu (!) sviestu.
Ar pirkstu galiem saberž sviestu kopā ar miltiem, līdz izveidojas smilšaina konsistence (nekādā gadījumā nemīcīt kopā). Pievieno pienu un iemaisa ar dakšiņu, līdz izveidojas kas līdzīgs pārslām. Izber mīklu uz tīras galda virsmas un mazliet samīca, lai sastāvdaļas turas kopā. Izrullē mīklu 2,5–3 cm biezumā, un izspiež aplīšus ~ 5–6 cm diametrā.
Mīklu nevajadzētu vēlreiz mīcīt. Atlikušo var izcept atgriezumu formā. Ja to mīca par daudz, mīkla pārvēršas par ķieģeli.
Aplīšus ar otiņu noklāj ar olu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 ºC temperatūrai. Liek krāsnī un cep 15–17 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
Tikmēr pagatavo krēmu. Bļodā sakuļ biezpienu ar putukrējumu un vaniļas sēkliņām.
Kad scones izcepušies, pārgriež tos uz pusēm, pa vidu smērē biezpiena krēmu un savu mīļāko ievārījumu.
Komentāri: