Scones

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Anna Panna šoreiz rosās Pie Galda virtuvē, gatavojot britu virtuves klasiku – scones. Mazas maizītes jeb cepumus, ko klasiski pasniedz ar sviestu vai ievārījumu. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 220 g miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 55 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 150 g piena
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 50 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Ar dakšiņu vai pirkstu galiem sviestu sajauc kopā ar miltu maisījumu.
  3. Pievieno pienu un rūpīgi iemaisa. Beidzamo pievieno smalki sagrieztu šokolādi un mandeļu skaidiņas. Visu rūpīgi samīca kopā ar pirkstiem.
  4. Galdu nobārsta ar mazliet miltiem, un mīklu izrullē līdz 2 cm biezumam. To sagriež vienādos aplīšos vai trīsstūrīšos un liek uz pannas cepties 15–18 minūtes, līdz scones kļuvuši zeltaini brūni.

Komentāri: