Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Scones
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Anna Panna šoreiz rosās Pie Galda virtuvē, gatavojot britu virtuves klasiku – scones. Mazas maizītes jeb cepumus, ko klasiski pasniedz ar sviestu vai ievārījumu. #piegalda
Sastāvdaļas
220 g miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsna sāls
55 g sviesta
50 g cukura
150 g piena
100 g tumšās šokolādes
50 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Ar dakšiņu vai pirkstu galiem sviestu sajauc kopā ar miltu maisījumu.
Pievieno pienu un rūpīgi iemaisa. Beidzamo pievieno smalki sagrieztu šokolādi un mandeļu skaidiņas. Visu rūpīgi samīca kopā ar pirkstiem.
Galdu nobārsta ar mazliet miltiem, un mīklu izrullē līdz 2 cm biezumam. To sagriež vienādos aplīšos vai trīsstūrīšos un liek uz pannas cepties 15–18 minūtes, līdz scones kļuvuši zeltaini brūni.
Paldies par recepti! Ātri, vienkārši un gardi. 😊 Sviestu, cukuru un šokolādi lieku pat mazāk kā norādīts.