Citronam sicīliešu virtuvē ir īpaša nozīme, jo citronkoku dārzi stiepjas no vienas salas malas līdz pat otrai. Vietējie saka, ka kokiem ir trīs ražas, kas patiesībā ir trīs dažādas citronu šķirnes, kuras gatavojas no oktobra vidus līdz decembra beigām. Izstaigājot plašo citronkoku dārzu, iepazinām īpašos Sicīlijas zaļos citronus. Tā kā mūsu Sicīlijas garšu pusdienās anti pasti un primi plati ēdiens ir aromātiem un tekstūrām pārbagāts, secondi plati piedāvājam salīdzinoši askētiskāku ēdienu – plāni izklapētu liellopu gaļas šķēli, gatavotu citronu sulā. Šādai gaļai klāt pasniedz tikai salata mista – vienkāršus dažādu krāsu lapu salātus.
Gaļas šķēles izklapē pavisam plānas.
Gaļas šķēles apkaisa ar miltiem.
Pannā sakarsē olīveļļu, un gaļu apcep no vienas puses brūnu. Tad gaļu apgriež uz otru pusi un aplej ar citronu sulu, turpina cept 1–2 minūtes, kamēr gaļa brūna arī no otras puses.Pašās beigās pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Pasniedz dekorētu ar 2–3 citrona šķēlītēm un svaigiem lapu salātiem, jo citādi to visu nemaz nevar apēst.
Komentāri: