Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Sautēta cūkgaļa ar plūmēm un kastaņiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Cūkgaļa un plūmes ir klasika. Šajā receptē papildu garšu dod kastaņi, kas šo ēdienu padara vēl sātīgāku un svētkiem atbilstošāku. Cūkgaļa ne vienmēr ir jāgatavo kā cepetis, tā sanāk lieliska arī tad, ja to gatavo kā sautējumu.
Sastāvdaļas
0,8–1 kg cūkgaļas filejas
3 mazi šalotes sīpoli
150 g bekona
300 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
300 g ceptu vai vārītu ēdamo kastaņu
olīveļļa
200 ml baltvīna
sāls, pipari
Pagatavošana
Šalotes sīpolus sasmalcina, bekonu sagriež mazos gabaliņos. Katliņā lej olīveļļu, kad tā uzkarsusi, pievieno sīpolus un bekonu un sautē, uzmanot, lai tie nepaliktu brūni. Kad sīpoli un bekons ir gatavi, izņem tos no katliņa un noliek malā.
Cūkgaļas fileju sagriež gabaliņos. Liek tos tajā pašā katlā, kur gatavoja sīpolus un bekonu, un apcep zeltaini brūnus. Tas aizņems ~ 10 minūtes.
Kad gaļa ir apcepta, pievieno saceptos sīpolus un bekonu, kā arī baltvīnu, ½ glāzes ūdens un plūmes. Uzliek katlam vāku, un uz vidējas uguns gaļu sutina ~ 20–25 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc garšas pievieno sāli un/vai piparus.
Pievieno gatavos kastaņus un ļauj, lai ēdiens sutinās vēl ~ 10–15 minūtes.
Svarīgi ir šo ēdienu pasniegt tiešām siltu, kad gaļa ir mazliet karamelizējusies no plūmju salduma un kastaņi ir mīksti un silti.
Komentāri: