Satsivi jeb gruzīnu recepte valriekstu vistai. Kopā ar īsto vīnu garšos gluži kā ceļojumā. #piegalda
Sastāvdaļas
Pastai:
130 g grauzdētu valriekstu
2 čili
3 daiviņas ķiploku
½ buntītes kinzas
sula no 1 citrona
250 ml vistas buljona
pipari
sāls
Vistai:
1 ēdamkarote olīveļļas
1 ēdamkarote sviesta
6 vistas šķiņķīši
sāls
malti melnie pipari
1 sīpols
2 ēdamkarotes miltu
500 ml vistas buljona
ūdens
Pagatavošana
Virtuves blenderī kopā maļ grauzdētus valriekstus, čili, ķiploka daiviņas, kinzu, citronu sulu, vistas buljonu, sāli un piparus.
Visu samaļ viendabīgā masā.
Pannā uz vidēji lielas uguns karsē olīveļļu un sviestu, tajā liek vistas šķiņķīšus un apbrūnina tos no abām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Apbrūnināto vistu ņem ārā no pannas.
Pannā vistas taukos uz zemas uguns apcep sakapātu sīpolu un sautē, līdz tas ir caurspīdīgs. Pievieno miltus, ko iemaisa sīpolos. Pievieno buljonu, visu samaisa un karsē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga.
Pievieno iepriekš pagatavoto valriekstu pastu. Tajā liek vistas šķiņķīšus, pievieno ūdeni. Visu uzvāra un tad uz mazas uguns atstāj karsēties aptuveni 30 minūtes zem vāka.
Šī recepte kļuvusi par vienu no mūsmāju favorītiem – sanāk ļoti, ļoti garšīgi! Ēdam, priecājamies un sapņojam par piedzīvojumiem Gruzijā!