Satsivi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Tas ir aromātisks un garšvielām bagātīgs ēdiens. Līdzīgi kā pārējos ēdienos, tā pagatavošanas pamatā tiek izmantota valriekstu pasta, kas papildināta ar Gruzijai raksturīgām garšvielām – estragonu, kurkumu, safrānu, hmelisuneli un citām.

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 1,5 l vistas buljona
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 sīpols
  • 200 g valriekstu
  • ½ tējkarotes malta estragona
  • 3 daiviņas ķiploku
  • šķipsniņa kanēļa
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes hmelisuneli garšvielas
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • šķipsniņa kardamona
  • šķipsniņa melno piparu
  • 400 g spinātu

Pēc izvēles:
neliels saišķītis pētersīļu, ½ granātābola, ko pārber pāri, ja ir pa rokai

Pagatavošana

  1. Vistas filejas novāra vistas buljonā.
  2. Vistas filejas liek dziļā pannā vai nelielā katliņā un apcep izkausētā sviestā viegli zeltainas.
  3. Pagatavo valriekstu pastu. Valriekstus viegli apgrauzdē uz sausas pannas. Kad tie aptuveni minūti apgrauzdējušies, tos saberž piestā vai blenderī kopā ar ķiplokiem, sīpolu un sausajām garšvielām. Kad iegūta viendabīga masa, to pievieno katliņa saturam pie vistas un samaisa.
  4. Katliņa saturam pievieno pāris kausiņu vistas buljona, līdz iegūta krēmīga, viendabīga mērce.
  5. Spinātus apcep, līdz tie kļuvuši elastīgi un mīksti.
  6. Spinātus kārto dziļā šķīvī, tajā liek vistas filejas un pārlej ar mērci. Pārber ar granātābolu sēkliņām un sakapātiem pētersīļiem.

Komentāri: