Saldā kartupeļa sautējums

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 sarkanais čili pipars
  • īkšķa izmēra ingvera gabaliņš
  • 4 daiviņas ķiploku
  • eļļa cepšanai
  • 1 saldais kartupelis
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes kumina sēklu
  • 1 tējkarote  kurkumas
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
  • 500 g konservētu smalcinātu tomātu
  •  500 ml dārzeņu buljona jeb 1 kubiņš  Gallina Blanca
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 1 sula no ½ citrona
  • sāls pēc garšas
  • 2 lapu kāposta lapas
  • pasniegšanai –  rīsi, zaļumi (koriandrs, pētersīļi)

Pagatavošana

  1. Sīpolu, čili piparu, ingveru un ķiplokus sakapā. Cep tos sakarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā apmēram 7 minūtes.
  2. Saldo kartupeli nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno pannā kopā ar paprikas pulveri, kuminu, kurkumu un kanēli. Samaisa un pacep vēl 1 minūti, lai garšvielas kļūst aromātiskākas.
  3. Pannā pievieno tomātu biezeni, samaisa un pamazām pievieno buljonu – sāk ar 200 ml un tad, kad šķidrums ir uzsūcies, pievieno vēl nedaudz buljona vai ūdens. Sautē visu apmēram 25 minūtes, līdz saldais kartupelis ir mīksts un sāk jukt laukā. Regulāri apmaisa un pievieno šķidrumu, kad liekas, ka sautējums ir par sausu.
  4. Kad saldais kartupelis ir gatavs, sautējumā iemaisa zemesriekstu sviestu, citronu sulu, nedaudz sāli un sakapātu lapu kāpostu. Izmaisa, pasilda vēl pāris minūtes un pasniedz ar brūnajiem rīsiem un svaigiem zaļumiem, piemēram, koriandru.