Šašliks ar ogu mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

MARINĀDEI

  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 cm čili
  • 30 g pētersīļu
  • 300 ml olīveļļas
  • 5 zariņi timiāna
  • 2 zariņi rozmarīna
  • miziņa un sula no ½ citrona
  • 1 ēdamkarote hmeli-suneli garšvielu maisījuma
  • 1 ēdamkarote pilngraudu sinepju
  • 2 ēdamkarotes adžikas
  • 2 ēdamkarotes agaves sīrupa
  • sāls, pipari

ŠAŠLIKAM

  • 1 kūpināts tofu
  • 12 šampinjoni
  • 1 baklažāns
  • 1 paprika
  • 1–2 sarkanie sīpoli

OGU MĒRCEI

  • 200 g upeņu
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Blenderī liek sīpolus, ķiplokus, čili, pētersīļus un olīveļļu un sablendē. Pārlej iegūto masu lielā traukā un pievieno smalki sakapātus rozmarīna un timiāna zariņus, ierīvē citrona miziņu un iespiež sulu. Pēc tam pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
  2. Šašlikam paredzētos dārzeņus un tofu sagriež palielos gabalos un pievieno marinādei. Atstāj marinēties uz nakti vai vismaz 2 stundām.
  3. Upenes liek uz cepamās plāts, apber ar cukuru un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 5–10 minūtes.
  4. Sadur dārzeņus uz iesmiem un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15–20 minūtes.