Sarkanvīnā un apelsīnos sautēta liellopu gaļa

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Klasiskais liellopu gaļas sautējums prasa ilgāku pagatavošanas laiku, bet labā ziņa ir tā, ka visas sastāvdaļas katlā sautējas pašas un uz mazas liesmas, ļaujot ēdiena gatavotājam vaļu citām nodarbēm. Gaļas sautējuma gatavošanai paredziet apmēram 2 stundas, bet rezultāts ir tā vērts.

Šis gan nav gluži klasisks sautējums. Tam interesantas garšas nianses piešķir sarkanvīns, apelsīnu sula un rīvēta apelsīna miziņa. Visbeidzot bekons visu papildina ar vieglu dūmu aromātu.

Sastāvdaļas

  • 900 g liellopa gaļas
  • 115 g kūpināta bekona
  • 250 ml sarkanvīna
  • 150 ml buljona
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 1 sīpols
  • 4 burkāni
  • 3 gatavi tomāti
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 apelsīna sula un miziņa
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo, nosusina un sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos.
  2. Burkānus notīra, sagriež ripiņās.
  3. Sīpolu notīra, sagriež šķēlītēs.
  4. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.
  5. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež nelielos gabaliņos.
  6. Apelsīnu noskalo, norīvē tam miziņu, pārgriež uz pusēm, izspiež sulu.
  7. Bekonu sagriež nelielos stienīšos un apcep uzkarsētā pannā ar 1 ēdamkaroti eļļas. Cep ~ 5 minūtes, tad pievieno sīpolus un ķiplokus. Pacep, līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini, un pannas saturu pārliek lielākā katlā.
  8. Tajā pašā pannā apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus.
  9. Kad gaļa ap­cepta, to pārliek sautējamā traukā, pielej vīnu un liek sutināties.
  10. Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus.
  11. Kad tie kļuvuši skaisti zeltaini, pievieno tomātus. Cep vēl ~ 3 minūtes. Pannas saturu pievieno gaļai.
  12. Sautējamā katlā vēl pievieno tomātu pastu, apelsīna sulu, sarīvēto miziņu un pielej buljonu. Visu apmaisa. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz gaļa ir mīksta. Pagaršo, nepieciešamības gadījumā pievieno garšvielas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu noskalo, nosusina un sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus notīra, sagriež ripiņās.

3. pagatavošanas solis
Liellops-3

Sīpolu notīra, sagriež šķēlītēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež nelielos gabaliņos.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apelsīnu noskalo, norīvē tam miziņu, pārgriež uz pusēm, izspiež sulu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bekonu sagriež nelielos stienīšos un apcep uzkarsētā pannā ar 1 ēdamkaroti eļļas. Cep ~ 5 minūtes, tad pievieno sīpolus un ķiplokus. Pacep, līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini, un pannas saturu pārliek lielākā katlā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tajā pašā pannā apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad gaļa ap­cepta, to pārliek sautējamā traukā, pielej vīnu un liek sutināties.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad tie kļuvuši skaisti zeltaini, pievieno tomātus. Cep vēl ~ 3 minūtes. Pannas saturu pievieno gaļai.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sautējamā katlā vēl pievieno tomātu pastu, apelsīna sulu, sarīvēto miziņu un pielej buljonu. Visu apmaisa. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz gaļa ir mīksta. Pagaršo, nepieciešamības gadījumā pievieno garšvielas.

Komentāri: