Klasiskais liellopu gaļas sautējums prasa ilgāku pagatavošanas laiku, bet labā ziņa ir tā, ka visas sastāvdaļas katlā sautējas pašas un uz mazas liesmas, ļaujot ēdiena gatavotājam vaļu citām nodarbēm. Gaļas sautējuma gatavošanai paredziet apmēram 2 stundas, bet rezultāts ir tā vērts.
Šis gan nav gluži klasisks sautējums. Tam interesantas garšas nianses piešķir sarkanvīns, apelsīnu sula un rīvēta apelsīna miziņa. Visbeidzot bekons visu papildina ar vieglu dūmu aromātu.
Gaļu noskalo, nosusina un sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos.
Burkānus notīra, sagriež ripiņās.
Sīpolu notīra, sagriež šķēlītēs.
Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.
Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež nelielos gabaliņos.
Apelsīnu noskalo, norīvē tam miziņu, pārgriež uz pusēm, izspiež sulu.
Bekonu sagriež nelielos stienīšos un apcep uzkarsētā pannā ar 1 ēdamkaroti eļļas. Cep ~ 5 minūtes, tad pievieno sīpolus un ķiplokus. Pacep, līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini, un pannas saturu pārliek lielākā katlā.
Tajā pašā pannā apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus.
Kad gaļa apcepta, to pārliek sautējamā traukā, pielej vīnu un liek sutināties.
Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus.
Kad tie kļuvuši skaisti zeltaini, pievieno tomātus. Cep vēl ~ 3 minūtes. Pannas saturu pievieno gaļai.
Sautējamā katlā vēl pievieno tomātu pastu, apelsīna sulu, sarīvēto miziņu un pielej buljonu. Visu apmaisa. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz gaļa ir mīksta. Pagaršo, nepieciešamības gadījumā pievieno garšvielas.
Ļoti garšīgas vakariņas sanāca, paldies par recepti! 🙂