Veģetārie lēcu plāceņi ir laba alternatīva gaļas kotletēm, īpaši, ja pirms Lieldienām ievērojat gavēni un esat nolēmuši atteikties no gaļas. Sarkanās lēcas ir ļoti ātri pagatavojamas, un tās iepriekš nav jāmērcē.
Pēc garšas lēcas atgādina mums pierastākos šķeltos dzeltenos zirnīšus, bet ir ātrāk pagatavojamas. Lēcas labi sader gan ar rīsiem, gan gaļu, gan dārzeņiem.
Plācenīši labi garšos, pasniegti ar dabīgo jogurtu, skābo krējumu, svaigiem salātiem vai mazsālītu lasi.
Variācijas par tēmu:
Lēcas labi sader ar dārzeņiem un rīsiem. Interesantu garšu ēdienam piešķir karijs, čili, ingvers un romiešu ķimenes jeb kumīns. Plācenīšu masai var pievienot vārītus kartupeļus, biezpienu.
Plācenīši labi garšo, pasniegti kopā ar zivīm, piemēram, mazsālītu lasi.
Komentāri: