Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sarkano lēcu plācenīši ar grilētas paprikas mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
400 g nevārītu sarkano lēcu
4 daiviņas ķiploku
100 g saulē kaltētu tomātu
4 veseli tomāti
neliela buntīte pētersīļu
6 ēdamkarotes mannas
4 ēdamkarotes miltu
½ tējkarotes Kajennas piparu
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
MĒRCEI
2 sarkanās paprikas
2 daiviņas ķiploku
4 tējkarotes tomātu pastas
110 g majonēzes
atlikušās tomātu sēklotnes
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
pāris pilienu tabasko mērces
2 čili
Pagatavošana
Lēcas novāra ~ 20 minūtes tā, lai tās ir mīkstas. Svarīgi vārot nepievienot sāli, citādi tās ilgi vārīsies un būs pacietas.
Tomātus attīra no mīkstās daļas, ko atliek malā. Cieto daļu sakapā smalkos gabaliņos.
Palielā bļodā liek novārītās lēcas, smalki sakapātus ķiplokus, pētersīļus un čili piparus. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus saulē kaltētus tomātus, kā arī visas norādītās garšvielas. Pievieno mannu un miltus, un visu samīca viendabīgā masā. Ja tā šķiet par šķidru un vijīgu, pievieno vēl mannu un miltus, līdz masu var veidot.
Gatavu masu veido bumbiņās un saspiež neliela izmēra plāceņos.
Plācenīšus izkārto uz cepamā papīra un cep 200 °C temperatūrā ~ 20 minūtes, līdz tie ir zeltaini. Ja vēlas, tos var cept arī uz pannas nelielā eļļas daudzumā.
Pagatavo mērci, kopā sablendējot visas norādītās sastāvdaļas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: