Sarkano lēcu plācenīši ar grilētas paprikas mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g nevārītu sarkano lēcu
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 100 g saulē kaltētu tomātu
  • 4 veseli tomāti
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 6 ēdamkarotes mannas
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera

 

MĒRCEI

  • 2 sarkanās paprikas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 4 tējkarotes tomātu pastas
  • 110 g majonēzes
  • atlikušās tomātu sēklotnes
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • pāris pilienu tabasko mērces
  • 2 čili

Pagatavošana

  1. Lēcas novāra ~ 20 minūtes tā, lai tās ir mīkstas. Svarīgi vārot nepievienot sāli, citādi tās ilgi vārīsies un būs pacietas.
  2. Tomātus attīra no mīkstās daļas, ko atliek malā. Cieto daļu sakapā smalkos gabaliņos.
  3. Palielā bļodā liek novārītās lēcas, smalki sakapātus ķiplokus, pētersīļus un čili piparus. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus saulē kaltētus tomātus, kā arī visas norādītās garšvielas. Pievieno mannu un miltus, un visu samīca viendabīgā masā. Ja tā šķiet par šķidru un vijīgu, pievieno vēl mannu un miltus, līdz masu var veidot.
  4. Gatavu masu veido bumbiņās un saspiež neliela izmēra plāceņos.
  5. Plācenīšus izkārto uz cepamā papīra un cep 200 °C temperatūrā ~ 20 minūtes, līdz tie ir zeltaini. Ja vēlas, tos var cept arī uz pannas nelielā eļļas daudzumā.
  6. Pagatavo mērci, kopā sablendējot visas norādītās sastāvdaļas.