Sarkano lēcu dāls

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Dāls ir indiešu pākšaugu ēdiens, kur pupiņas, lēcas vai zirņi tiek savārīti ar garšvielām līdz biezeņa konsistencei. To ēd atsevišķi ar maizīti vai kā plašākas maltītes sastāvdaļu – kopā ar rīsiem.

Sastāvdaļas

2 daiviņas ķiploka
īkšķa lieluma ingvers
400 ml kokosriekstu piena
2 ēdamkarotes tomātu pastas
600 g konservētu tomātu
200 g sarkano lēcu
1 sīpols
1 čili pipars
1 ēdamkarote Masala pastas

PIEDEVĀM
200 g rīsu
bezpiedevu jogurts
kinza

Pagatavošana

1. Katlā apcep sasmalcinātu ingveru, ķiplokus un čili, līdz viss apcepies zeltaini brūns. Pievieno lēcas, kokosriekstu pienu, tomātu pastu, konservētos tomātus, Masala pastu un vāra 30 minūtes, līdz lēcas kļuvušas mīkstas. Ik pa laikam apmaisa, lai nepiedeg.
2. Rīsus izvāra un pasniedz kopā ar dālu, bezpiedevu jogurtu un svaigu kinzu.