Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Sarkano apelsīnu un šokolādes tarte
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
2 olu dzeltenumi
150 g sviesta
60 g pūdercukura
10 g kakao
210 g miltu
Sarkano apelsīnu krēmam
150 g cukura
80 g sarkano apelsīnu sulas un miza no 1 apelsīna
3 olas
50 g sviesta
3 lieli apelsīni dekorēšanai
3–4 ēdamkarotes brūnā cukura
Pagatavošana
Lielā bļodā sajauc sviestu kopā ar pūdercukuru, kakao un miltiem, līdz izveidojusies smiltīm līdzīga konsistence. Pievieno olas dzeltenumus un rūpīgi visu samīca. Ja šķiet, ka mīkla ir par sausu, pievieno 1 ēdamkaroti ūdens. Mīklu saveļ lielā stingrā bumbā un liek ledusskapī nostāvēties uz 1 stundu vai ilgāk (ja iespējams).
Izrullē mīklu un ieklāj to cepamajā formā, kas nosmērēta ar sviestu un apbārstīta ar miltiem. Rūpīgi iespaida to visos stūrīšos un rieviņās. Mīklas pamatni sadursta nedaudz ar dakšu, lai cepoties tā pārāk neuzpūšas.
Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10–13 minūtes. Pēc izņemšanas atdzesē.
Tikmēr pagatavo krēmu. Bļodā sajauc cukuru, apelsīnu sulu, rīvētu apelsīna miziņu un olas. Ar putojamo slotiņu nedaudz saputo.
Uz plīts liek katliņu ar nedaudz ūdens, uzvāra to. Kad ūdens sāk tvaikot, liek virsū bļodu ar apelsīnu krēmu un turpina putot. Pēc ~ 5 minūtēm krēms būs sabiezējis. Pieskata, lai ūdens apakšā neizvārās. Kad krēms sabiezējis, noņem to no tvaikiem un vēl nedaudz pamaisa ar putojamo slotiņu, pievieno sviestu un vēl nedaudz pamaisa. Apsedz ar pārtikas plēvi un liek atdzesēties.
Kad krēms un šokolādes pamatne atdzisusi, krēmu var liet tai virsū, dekorēt ar apelsīnu šķēlītēm un apbērt ar brūno cukuru. Ja mājās ir gāzes deglis, cukuru var apsvilināt.
Labvakar!
Vai būtu iespējams palūgt vegānisku recepti kādai gardai saldajai tartei, kā arī- vai ir iespējams uztaisīt vegāniskās Vecrīgas jeb vējakūkas un arī eklērus?
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Cik liela forma tiek izmantota? 🙂
Labvakar!
Vai būtu iespējams palūgt vegānisku recepti kādai gardai saldajai tartei, kā arī- vai ir iespējams uztaisīt vegāniskās Vecrīgas jeb vējakūkas un arī eklērus?
Ar cieņu,
Kārumnieks Vegāns.
Vik garšīga kūka nu vienkārši eleganta