Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Sarkano apelsīnu tarte
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
400 g kārtainās mīklas
500 g rikotas siera
3 sarkanie apelsīni
100 g medus
5 zariņi svaiga rozmarīna
Pagatavošana
Pagatavo rozmarīna medu. Mazā katliņā uz vidējas uguns liek karsēties medu, tam pievieno 2 zariņus svaiga rozmarīna. Kad medus sāk viegli burbuļot, to vāra vēl 5 minūtes, tad ņem nost no uguns un atstāj ievilkties 25 minūtes. No medus izņem rozmarīna zariņus, medu pārlej tīrā burciņā.
Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Kārtaino mīklu izrullē un ieklāj veidnē tā, lai mīklas malas sniegtos pāri veidnes malām. Mīklu sadursta ar dakšiņu, lai cepšanas laikā tā nesapūstos. Liek krāsnī un cep zeltaini brūnu. Atdzesē.
Smalki sakapā 2 rozmarīna zariņus. Rikotas sieru saputo, tajā iemaisa smalki kapāto rozmarīnu. Nomizo sarkanos apelsīnus un sagriež apaļās šķēlēs.
Īsi pirms likšanas galdā atdzisušajā mīklas formā klāj putoto sieru, pa virsu kārto sarkano apelsīnu šķēles. Visu viegli pārlej ar rozmarīna medu. Dekorē ar svaigu rozmarīnu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: