Sarkanie biešu pastas salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Kāpēc gan bieti neizmantot kā savdabīgu pesto pastas ēdienā? Mūsuprāt, ļoti latvisks, tajā pašā laikā mūsdienīgs piegājiens bietei. Turklāt veselīgs, krāsains un jāteic arī – gards. Linda gan pati saka – sieviešu salāti, jo noteikti garšos vairāk sievietēm.

Sastāvdaļas

  • 700 g biešu
  • 400 g penne rigatte makaronu
  • 100 g Parmas siera
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 100 gr saldā krējuma
  • olīveļļa
  • 1–2 ēdamkarotes balzametiķa
  • ~ 2 ēdamkarotes melnā sezama sēklu
  • svaiga raudene

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Bietes nomizo, sagriež vidēja lieluma gabaliņos, liek uz plāts kopā ar ķiploka daiviņām un apslaka ar olīveļļu. Cep ~ 30 minūtes, kamēr mīkstas. Izmantojot jau vārītas bietes, gatavošanas laiku iespējams samazināt līdz 10 minūtēm.
  2. Kamēr cepas bietes, pagatavo pastu līdz al dente konsistencei. Uzvāra ūdeni, pievieno nedaudz ollīveļļas, sāli un pastu. Olīveļļa jāpievieno vispirms, lai pasta vāroties nesaliptu.
  3. Kad bietes gatavas, tās ņem ārā no krāsns un nedaudz atdzesē. Pārlej ar balzametiķi. Bietes ar ķiplokiem liek blenderī, pievieno 2/3 rīvēta cietā siera, un visu sablendē viendabīgā, vijīgā masā. Blendējot ik pa laikam jāpievieno olīveļļa, lai masa būtu vijīga un spīdīga. Biešu masu liek dziļā pannā un karsē. Kad bietes gandrīz varās, maisot pievieno saldo krējumu. Kad mērce uzmet burbuli, to noņem no plīts un mazliet atdzesē.
  4. Biešu mērci pievieno pastai, un visu sacilā kopā, līdz pasta iegūst viendabīgu tumši sarkanu krāsu. Pasniedz pārkaisītu ar atlikto sieru, melnā sezama sēkliņām un svaigu raudeni.
1. pagatavošanas solis
BiesuSalati_1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Bietes nomizo, sagriež vidēja lieluma gabaliņos, liek uz plāts kopā ar ķiploka daiviņām un apslaka ar olīveļļu. Cep ~ 30 minūtes, kamēr mīkstas. Izmantojot jau vārītas bietes, gatavošanas laiku iespējams samazināt līdz 10 minūtēm.

2. pagatavošanas solis
BiesuSalati_2

Kamēr cepas bietes, pagatavo pastu līdz al dente konsistencei. Uzvāra ūdeni, pievieno nedaudz ollīveļļas, sāli un pastu. Olīveļļa jāpievieno vispirms, lai pasta vāroties nesaliptu.

3. pagatavošanas solis
BiesuSalati_3

Kad bietes gatavas, tās ņem ārā no krāsns un nedaudz atdzesē. Pārlej ar balzametiķi.

4. pagatavošanas solis
BiesuSalati_4

Bietes ar ķiplokiem liek blenderī, pievieno 2/3 rīvēta cietā siera, un visu sablendē viendabīgā, vijīgā masā. Blendējot ik pa laikam jāpievieno olīveļļa, lai masa būtu vijīga un spīdīga. Biešu masu liek dziļā pannā un karsē.

5. pagatavošanas solis
BiesuSalati_5

Kad bietes gandrīz varās, maisot pievieno saldo krējumu. Kad mērce uzmet burbuli, to noņem no plīts un mazliet atdzesē.

6. pagatavošanas solis
BiesuSalati_6

Biešu mērci pievieno pastai, un visu sacilā kopā, līdz pasta iegūst viendabīgu tumši sarkanu krāsu. Pasniedz pārkaisītu ar atlikto sieru, melnā sezama sēkliņām un svaigu raudeni.

Komentāri: