Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Saldo kartupeļu kūka ar karameles lauskām
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām
Sastāvdaļas
110 g sviesta
260 g brūnā cukura
2 olas
220 g saldo kartupeļu biezeņa
200 g miltu
½ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sodas
1 ēdamkarote kanēļa
1 ēdamkarote vaniļas cukura
120 g paniņu
100 g sviesta
200 g krēmsiera
80 g pūdercukura
vaniļas pāksts vai ekstrakts
50 g cukura
25 g ūdens
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo pannu (24 cm/dm) noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru. Pa vienai pievieno olas. Turpina putot, pievienojot saldo kartupeļu biezeni, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sodu, kanēli, vaniļas cukuru un paniņas. Samaisa visu kopā un lej cepamajā formā.
Cep krāsnī 30–35 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā puto sviestu kopā ar pūdercukuru un vaniļu. Kad sastāvdaļas samaisījušās, pievieno krēmsieru un turpina putot. Gatavo krēmu smērē uz atdzisušās kūkas.
Pagatavo karameli. Katliņā karsē cukuru kopā ar ūdeni. Karsē, līdz karamele ieguvusi dzintara nokrāsu. To izlej uz šķīvīša vai cepamā papīra un ļauj sacietēt. Pēc tam salauž lauskās un dekorē kūku.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Paldies par recepti! Kūka ir ļoooti garšīga.:)