Saldo kartupeļu kūka ar karameles lauskām

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 110 g sviesta
  • 260 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 220 g saldo kartupeļu biezeņa
  • 200 g miltu
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 120 g paniņu
  • 100 g sviesta
  • 200 g krēmsiera
  • 80 g pūdercukura
  • vaniļas pāksts vai ekstrakts
  • 50 g cukura
  • 25 g ūdens

 

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo pannu (24 cm/dm) noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
  2. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru. Pa vienai pievieno olas. Turpina putot, pievienojot saldo kartupeļu biezeni, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sodu, kanēli, vaniļas cukuru un paniņas. Samaisa visu kopā un lej cepamajā formā.
  3. Cep krāsnī 30–35 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Bļodā puto sviestu kopā ar pūdercukuru un vaniļu. Kad sastāvdaļas samaisījušās, pievieno krēmsieru un turpina putot. Gatavo krēmu smērē uz atdzisušās kūkas.
  5. Pagatavo karameli. Katliņā karsē cukuru kopā ar ūdeni. Karsē, līdz karamele ieguvusi dzintara nokrāsu. To izlej uz šķīvīša vai cepamā papīra un ļauj sacietēt. Pēc tam salauž lauskās un dekorē kūku.

Komentāri: