Saldētā kafija

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Oriģināla pieeja aukstās kafijas pagatavošanai – burtiski sasaldē savu iemīļoto kafiju ledus gabaliņos, aplej tos ar pienu un baudi saldētās kafijas atspirdzinājumu! Pamēģini šo recepti pats! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes Merrild šķīstošās kafijas
  • 250 ml karsta ūdens
  • 100 – 150 ml piena
  • 1 tējkarote sīrupa (pēc izvēles – cukura, kļavu, agaves u.c.)

Pagatavošana

  1. Uzbrūvē kafiju. Ērtā krūzē ar snīpīti ber šķīstošo kafiju, aplej ar karstu ūdeni un ļauj padzist.
  2. Salej kafiju ledus formiņās un liek saldētavā uz 3–4 stundām.
  3. Kad vēlas pagatavot ledus kafiju, glāzē lej tējkaroti sīrupa, liek sasalušās kafijas gabaliņus un visu pārlej ar pienu.

Komentāri: