100 g kaltētu dzērveņu, rozīņu vai citu žāvētu augļu
180 ml saldā krējuma
200 ml piena
70 g cukura
3 olu dzeltenumi
1 vaniļas pāksts
miziņa no maza apelsīna
Pagatavošana
Pagatavo vaniļas mērci. Vaniļas pākstij izņem sēklas, liek katliņā ar pienu, krējumu un cukuru. Uzvāra. Olas dzeltenumus sakuļ, un tajos lēnām iemaisa karstu piena un krējuma maisījumu.
Maizītēm nogriež garozu, ieziež abas puses ar sviestu.
Maizes šķēles un mērci sadal uz četrām porcijām.
Cepamo trauciņu apakšā liek 1 maizes šķēli, pārlej pusi traukam paredzētās mērces. Pa virsu liek kaltētos augļus, otru maizes šķēli un pārlej atlikušo mērci. Tā turpina līdz piepildīti visi četri trauciņi.
Trauciņus liek lielākā cepamajā traukā ūdens peldē. Visu cep 180 °C temperatūrā 30 minūtes. Pasniedz siltus ar rīvētu apelsīna miziņu.
Komentāri: