Lai jūs nemaldina nosaukums “omlete”! Patiesībā tā ir ļoti garšīga kūka, ko pagatavot var ātri un vienkārši. Šo kūku var cept ar dažādām piedevām – vasaras sezonā žāvēto plūmju vietā var pievienot zemenes, avenes vai ķiršus.
Mīklai:
Cepšanai:
Variācijas par tēmu:
Melnās žāvētās plūmes var aizvietot ar citiem žāvētajiem augļiem, ogām un riekstiem.
Vasarā izmēģiniet šo recepti ar svaigām ogām – zemenēm, avenēm, ķiršiem, mellenēm, jāņogām vai upenēm.
Plūmes aplej ar verdošu ūdeni un patur pāris minūtes.
Ūdeni nolej, un plūmes pārlej ar alkoholu.
Olas sakuļ ar cukuru viendabīgā masā.
Pievieno miltus un turpina kulšanu.
Pievieno saldo krējumu, pienu un visu sakuļ.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas.
Veidnes apakšā kārto plūmes.
Plūmēm virsū uzlej mīklu.
Uz veidnes uzliek cepamā papīra loksni kā jumtiņu un liek cepties. Cep ~ 45 minūtes.
Kad kūka ir izcepta, veidnei uzliek lielāku šķīvi, apgriež to otrādi.
Izliek kūku (omleti) uz šķīvja. Uzmanīgi noņem papīru.
Pasniedz atdzesētu. Saldo omleti vēlams apēst tajā pašā dienā, kad tā ir izcepta.
Komentāri: