Saldā kartupeļa un lēcu zupa marokāņu gaumē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai

1 sīpols

6 daiviņas ķiploku

1 liels burkāns

1 neliels saldais kartupelis vai ½ liela

3 kāti selerijas

1 sarkanā paprika

1 tējkarote malta kumina

1 tējkarote malta koriandra

1 tējkarote kurkumas

1 tējkarote karija pulvera

½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera

½ tējkarotes kanēļa

150 g brūno lēcu

2 l dārzeņu buljona

liela šķipsna sāls

65 g smalklapu spinātu

pasniegšanai – citrona daiviņas un sālīti zemesrieksti

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā, burkānu un saldo kartupeli nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, selerijas kātus sagriež plānās šķēlēs. Visus dārzeņus liek cepties katliņā sakarsētā eļļā. Maisot cep apmēram 10 minūtes.
  2. Papriku sagriež mazos gabaliņos un pievieno katlā pie pārējiem dārzeņiem. Pacep vēl 5 minūtes.
  3. Katlā pievieno garšvielas, samaisa un cep vēl 2–3 minūtes.
  4. Katlā pievieno lēcas un buljonu un vāra apmēram 20 minūtes, līdz lēcas un dārzeņi mīksti.
  5. Beigās zupai pievieno sāli un spinātus. Izslēdz uguni, samaisa, uzliek zupai vāku un 5 minūtes ļauj atpūsties.
  6. Zupu lej bļodiņās, pārkaisa ar sālītiem zemesriekstiem un apslaka ar citronu sulu.