Salātu lapu rullīši ar majonēzi un rupjmaizes drumstalām

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • salātu lapas
  • redīsi
  • maurloki
  • 5 šķēles rupjmaizes

MAJONĒZEI

  • 100 ml sojas piena
  • 2 tējkarote krievu sinepju
  • 1 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • melnais sāls
  • 200–300 ml olīveļļas

Pagatavošana

  1. Blenderī liek sojas pienu, sinepes un ābolu etiķi. Pievieno melno sāli pēc garšas. Blenderim kuļoties, lēnām lej klāt olīveļļu, līdz masa ieguvusi majonēzes konsistenci.
  2. Svaigas rupjmaizes šķēles liek virtuves kombainā un samaļ drumstalās. Iegūtās drumstalas liek uz cepamās plāts un apgrauzdē 180 °C temperatūrā ~ 5 minūtes.
  3. Salātlapas satin glītos rullīšos un apsien ar maurlokiem.
  4. Liek atsevišķos traukos majonēzi, drumstalas, rullīšus un redīsus. Uzkoda paredzēta ēšanai ar rokām, rullīti un redīsus pamērcējot majonēzē un drumstalās.