Salāti ar tunci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g tunča steika
  • 1 tējkarote sezama eļļas
  • 1 galviņa romiešu salātu
  • 60 g baldriņu vai rukolas
  • 10 paipalu olas
  • 3 mazsālīti gurķīši
  • 2 avokado
  • ½ tējkarotes medus
  • sāls pēc garšas

MĒRCEI

  • ½ tējkarotes medus
  • ⅓ tējkarotes vasabi pastas
  • sula no 2 laimiem

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē sezama eļļu un cep tunča steiku 2 minūtes no katras puses.
  2. Gatavo tunča steika gabalu apslaka ar laima sulu, apsāla un pārlej ar nedaudz medus. Tunci sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Paipalu olas novāra 2 minūtes karstā ūdenī. Pēc tam tās uzmanīgi noloba un pārgriež uz pusēm.
  4. Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
  5. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež plānās šķēlītēs. Gurķi sagriež pabiezās ripiņās. Romiešu salātu lapas noskalo un smalki sagriež.
  6. Lielā šķīvī izkārto sagrieztos salātus un baldriņu lapas. Salātiem pāri kārto avokado šķēlītes, gurķu šķēlītes, paipalu olu pusītes un tunča šķēlītes. Pārlej ar pagatavoto mērci.

Komentāri: