Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Salāti ar tunci
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
300 g tunča steika
1 tējkarote sezama eļļas
1 galviņa romiešu salātu
60 g baldriņu vai rukolas
10 paipalu olas
3 mazsālīti gurķīši
2 avokado
½ tējkarotes medus
sāls pēc garšas
MĒRCEI
½ tējkarotes medus
⅓ tējkarotes vasabi pastas
sula no 2 laimiem
Pagatavošana
Pannā uzkarsē sezama eļļu un cep tunča steiku 2 minūtes no katras puses.
Gatavo tunča steika gabalu apslaka ar laima sulu, apsāla un pārlej ar nedaudz medus. Tunci sagriež plānās šķēlītēs.
Paipalu olas novāra 2 minūtes karstā ūdenī. Pēc tam tās uzmanīgi noloba un pārgriež uz pusēm.
Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež plānās šķēlītēs. Gurķi sagriež pabiezās ripiņās. Romiešu salātu lapas noskalo un smalki sagriež.
Lielā šķīvī izkārto sagrieztos salātus un baldriņu lapas. Salātiem pāri kārto avokado šķēlītes, gurķu šķēlītes, paipalu olu pusītes un tunča šķēlītes. Pārlej ar pagatavoto mērci.
Komentāri: