Svaigi kūpināta zivs pasniegta salātos šoreiz kā ideja vieglām, pavasarīgām vakariņām vai pusdienām. Zivs dūmiņu lieliski izceļ riekstu un vīnogu saldums. Visbeidzot apelsīns visu papildina ar svaigu, skābenu garšu un smaržu.
Asara mīkstumu atdala no ādas un centrālās asakas.
Uzmanīgi izņemot mazās asaciņas, zivi sadala nelielos gabaliņos.
Vienu apelsīnu nomizo, izfilē un sagriež nelielos plānos gabaliņos (pietiks ar pusi apelsīna). Vīnogas pārgriež katru uz pusēm.
No otras puses izspiež sulu un sajauc ar ~ tādu pašu daudzumu skābā krējuma. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Uz pannas apgrauzdē valriekstus un beigās pievieno medu. Maisot riekstus nokaramelizē un izliek uz šķīvja atdzist, atdalot gabaliņus, lai tie nav salipuši kopā. Ļauj atdzist.
Visas sastāvdaļas kārto bļodā, pārlej ar mērci un visu sacilā kopā. Var kārtot arī porciju šķīvjos, dekoratīvi pārlejot ar mērci un ļaujot garšas sajaukt katram ēdājam pašam.
Komentāri: