Salāti ar bumbieriem un karamelizētiem valriekstiem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 125 g Zelta Rieksts BIO valriekstu
  • 80 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 bumbieri
  • 50 g spinātu
  • 50 g zilā siera
  • 30 g kapātu Zelta Rieksts BIO dateļu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Vispirms karamelizē valriekstus, lai tie paspēj atdzist, kamēr tiek gatavoti salāti. Pannā uz vidējas uguns karsē sviestu, cukuru un valriekstus. Karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot, lai cukurs izkūst, bet nepiedeg. Maisa, kamēr cukurs pilnībā izkusis, karamelizējies un pilnībā pārklājis valriekstus. Valriekstus izklāj uz cepamā papīra, lai tie pilnībā atdziest.
  2. Bļodā kārto spinātus, šķēlītēs sagrieztus bumbierus, drupinātu zilo sieru, kapātas dateles un karamelizētos valriekstus.
  3. Pagatavo mērci, kopā sajaucot olīveļļu, citronu sulu, sāli un piparus, lej pāri salātiem.