Salāti ar bumbieriem un karamelizētiem valriekstiem
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
125 g Zelta Rieksts BIO valriekstu
80 g brūnā cukura
1 ēdamkarote sviesta
2 bumbieri
50 g spinātu
50 g zilā siera
30 g kapātu Zelta Rieksts BIO dateļu
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote citronu sulas
½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
½ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Vispirms karamelizē valriekstus, lai tie paspēj atdzist, kamēr tiek gatavoti salāti. Pannā uz vidējas uguns karsē sviestu, cukuru un valriekstus. Karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot, lai cukurs izkūst, bet nepiedeg. Maisa, kamēr cukurs pilnībā izkusis, karamelizējies un pilnībā pārklājis valriekstus. Valriekstus izklāj uz cepamā papīra, lai tie pilnībā atdziest.
Komentāri: