Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Salāti ar bumbieriem un karamelizētiem valriekstiem
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
125 g Zelta Rieksts BIO valriekstu
80 g brūnā cukura
1 ēdamkarote sviesta
2 bumbieri
50 g spinātu
50 g zilā siera
30 g kapātu Zelta Rieksts BIO dateļu
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote citronu sulas
½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
½ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Vispirms karamelizē valriekstus, lai tie paspēj atdzist, kamēr tiek gatavoti salāti. Pannā uz vidējas uguns karsē sviestu, cukuru un valriekstus. Karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot, lai cukurs izkūst, bet nepiedeg. Maisa, kamēr cukurs pilnībā izkusis, karamelizējies un pilnībā pārklājis valriekstus. Valriekstus izklāj uz cepamā papīra, lai tie pilnībā atdziest.
Komentāri: