240 g mazo romiešu vai radicchio salātlapu
120 g sarkano sīpolu
10 g balzametiķa
10 g sviesta
20 g brūnā cukura
100 g auksti kūpinātas pīles
100 g saldo ķiršu
50 g Amaretto liķiera
20 g grauzdētu mandeļu
220 g ābolu
olīveļļa cepšanai
Mērcei:
120 g Extra virgin olīveļļas
20 g balzametiķa
5 g Dižonas sinepju
5 g brūnā cukura
sāls pēc garšas
1.Saldos ķiršu iztīra no kauliņiem un aplej ar liķieri. Atstāj istabas temperatūrā uz 2
stundām.
2. Sarkanos sīpolus sagriež plānās daivās un liek sakarsētā pannā ar nedaudz olīveļļas.
Pievieno šķipsnu sāls un apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sviestu un
balzametiķi, izmaisa. Apcep 2 minūtes, tad pievieno cukuru un divas trešdaļas ķiršu.
Izkarsē vēl 2 minūtes un noņem no uguns.
3. Pagatavo mērci. Bļodā liek balzametiķi, sinepes, cukuru un šķipsnu sāls. Mērkrūzē
nosver olīveļļu. Visu laiku maisot, lēnām lej klāt eļļu, līdz izveidojusies vienmērīga
konsistence.
4. Āboliem izgriež serdi un sagriež plānās šķēlēs.
5. Uz šķīvja kārto salātlapas, ābolus, ķiršus, sīpolus, mandeles un pīli. Aplej ar mērci un
pasniedz.
Komentāri: