Variācijai ar žāvētu gaļu:
Iepriekšējā vakarā zirņus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti mērcēties. Nākamajā dienā zirņiem nolej ūdeni un pārlej ar svaigu ūdeni tā, lai ūdens nosedz visus zirņus un ir vismaz 2 cm tiem pāri. Vāra zirņus mīkstus. Sāli nepievieno. Kartupeļus nomazgā, nomizo un novāra sālsūdenī. Uz sausas, sakarsētas pannas apgrauzdē sezama sēkliņas. Tad tās uzber uz lēzena šķīvja, kur vēlāk būs ērti apviļāt „trifeles”.
Veido „trifeļu” masu. Lielā bļodā liek vārītos zirņus, kartupeļus, mīkstu (bet ne izkausētu) sviestu un kaņepju sviestu. Variācijai ar žāvēto gaļu – pievieno arī sacepto gaļu ar sīpoliem. Samaļ visu viendabīgā masā. Šajā brīdī „trifeļu” masa ir jāpagaršo, un, ja nepieciešams, jāpievieno sāls un pipari.
Samitrina rokas (lai masa neliptu pie rokām) un veido vienādas, nelielas (apmēram 2 cm diametrā) bumbiņas.
Katru „trifeli” apviļā sezama sēkliņās. Pasniedz aukstas kā uzkodas ar grauzdētu maizīti vai svaigiem dārzeņiem.
Komentāri: