Sāļās uzkodas pie brokastu pankūkām

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

Laša krēmam:

  • 200 g auksti kūpinātas laša filejas
  • 1 buntīte diļļu
  • 200 g krēmsiera
  • 1 citrons

Taziki mērcītei:

  • 1 mazs vai ½ standarta gurķa
  • saišķītis diļļu
  • 200 ml grieķu jogurta
  • 1 citrons
  • 1 ķiploka daiviņa
  • ½ tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • sāls pēc garšas

Biešu humusam:

  • saldo zirņu dīgsti
  • 2 vārītas bietes
  • 200 g konservētu turku zirņu
  • 1 citrons
  • 30 g sezama sēkliņas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 50 ml olīveļļas

Rukolas un avokado salātiem:

  • 1 avokado
  • 1 granātābols
  • 70 g rukolas

Otra versija:

  • 4 vārītas olas
  • 70 g rukolas
  • 1 avokado
  • žāvēts tītara šķiņķis

Pagatavošana

Laša krēms:

  1. Visu sablenderē viendabīgā krēmīgā masā.
  2. No citrona pieliek sulu un norīvē miziņas.

Taziki mērcīte:

  1. Citronu nomizo un izspiež sulu.
  2. Dilles, gurķi un ķiploku smalki sakapā.
  3. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablenderē viendabīgā mērcē.

Biešu humuss:

  1. Pagatavo tahini pastu no olīveļļas, sezama sēkliņām un ķiploka.
  2. Tad visas sastāvdaļas sablenderē kopā un piespiež citrona sulu.

Rukolas un avokado salāti:

  1. Visu sagriež un saliek kopā salātu bļodā.
  2. Pārlej ar salātu mērci vai vienkārši eļļu, vai kopā sajauktu eļļu un baltvīna etiķi.

Komentāri: