Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sāļās uzkodas pie brokastu pankūkām
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
Laša krēmam:
200 g auksti kūpinātas laša filejas
1 buntīte diļļu
200 g krēmsiera
1 citrons
Taziki mērcītei:
1 mazs vai ½ standarta gurķa
saišķītis diļļu
200 ml grieķu jogurta
1 citrons
1 ķiploka daiviņa
½ tējkarote paprikas pulvera
1 tējkarote olīveļļas
sāls pēc garšas
Biešu humusam:
saldo zirņu dīgsti
2 vārītas bietes
200 g konservētu turku zirņu
1 citrons
30 g sezama sēkliņas
1 ķiploka daiviņa
50 ml olīveļļas
Rukolas un avokado salātiem:
1 avokado
1 granātābols
70 g rukolas
Otra versija:
4 vārītas olas
70 g rukolas
1 avokado
žāvēts tītara šķiņķis
Pagatavošana
Laša krēms:
Visu sablenderē viendabīgā krēmīgā masā.
No citrona pieliek sulu un norīvē miziņas.
Taziki mērcīte:
Citronu nomizo un izspiež sulu.
Dilles, gurķi un ķiploku smalki sakapā.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablenderē viendabīgā mērcē.
Biešu humuss:
Pagatavo tahini pastu no olīveļļas, sezama sēkliņām un ķiploka.
Tad visas sastāvdaļas sablenderē kopā un piespiež citrona sulu.
Rukolas un avokado salāti:
Visu sagriež un saliek kopā salātu bļodā.
Pārlej ar salātu mērci vai vienkārši eļļu, vai kopā sajauktu eļļu un baltvīna etiķi.
Labdien! Kur var dabūt tās glītās tumši pelēkās bļodiņas, kas figurēja Getsbija ballītē