SALAMI SKONES

Viegla
līdz 30 min
10 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g kviešu miltu
  • 140 g auksta sviesta
  • 200 ml paniņu
  • 100 g NOO Cepeškungs vārītā, kūpinātā vasaļu salami
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 ola apsmērēšanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc kviešu miltus, sāli, cukuru, cepamo pulveri un sīki sakapātu salami.
  2. Miltu maisījumā ar rokām ātri iemīca sviesta kubiņus, līdz izveidojušās drupačas, tad pievieno aukstas paniņas.
  3. Mīklu atkārtoti ātri samaisa, lai tajā vēl joprojām būtu saskatāmi neizkusuši aukstā sviesta gabaliņi, tad izklāj uz galda un saplacina 4 cm biezumā.
  4. Izspiež apmēram 6 cm/dm aplīšus, tos izkārto uz pannas, pārziež ar sakultu olu un gatavo līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.