Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
SĀĻĀ GALETE AR KARTUPEĻIEM UN BEKONU
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
350 g kviešu miltu
220 g auksta sviesta
60 ml auksta ūdens
1 ēdamkarote ābolu etiķa
1/2 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
paliela šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
3 paliela izmēra sīpoli
2 ēdamkarotes eļļas
1 tējkarote cukura
šķipsniņa sāls
250 g bekona
2–3 neliela izmēra kartupeļi
40 g Parmas tipa siera
+ ola galetes apziešanai pirms cepšanas
Pagatavošana
Virtuves kombainā ber miltus, cepamo pulveri un sāli, apmaisa, tad pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un maisa apmēram 10 sekundes, līdz izveidojušās drupačas.
Drupačām pievieno aukstu ūdeni un ābolu etiķi, kombainu darbina vēl apmēram 10 sekundes, līdz izveidojusies neviendabīga, bet tomēr mīklveidīga masa.
Mīklu izber uz atritinātas pārtikas plēves, aši izveido kaut ko līdzīgu plakanam plācenim, pārklāj ar plēvi, un to liek ledusskapī atdzesēties 45 minūtes.
Pagatavo pildījumu. Pannā eļļā ber nomizotus un ripiņās sagrieztus sīpolus. Ik pa brīdim apmaisot, sīpolus karsē uz vidēji mazas uguns apmēram 20 minūtes, tad pievieno sāli, cukuru un nelielos gabaliņos sagrieztu bekonu, gatavošanu turpina vēl 10 minūtes.
Atdzesēto mīklu izrullē apmēram 30–32 cm/dm aplī, tās viducī izlīdzina atdzesētus karamelizētos sīpolus, tos pārklāj ar nomizotiem un plānās ripiņās sagrieztiem kartupeļiem, tad virspusē ber sarīvētu sieru.
Mīklas malas saloka uz viduci un viegli piespiež, tad maliņas apziež ar sakultu olu, un galeti liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 30–35 minūtes.
Komentāri: