SĀĻĀ GALETE AR KARTUPEĻIEM UN BEKONU

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 350 g kviešu miltu
  • 220 g auksta sviesta
  • 60 ml auksta ūdens
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • 1/2 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
  • paliela šķipsniņa sāls

PILDĪJUMAM

  • 3 paliela izmēra sīpoli
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 250 g bekona
  • 2–3 neliela izmēra kartupeļi
  • 40 g Parmas tipa siera
  • + ola galetes apziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā ber miltus, cepamo pulveri un sāli, apmaisa, tad pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un maisa apmēram 10 sekundes, līdz izveidojušās drupačas.
  2. Drupačām pievieno aukstu ūdeni un ābolu etiķi, kombainu darbina vēl apmēram 10 sekundes, līdz izveidojusies neviendabīga, bet tomēr mīklveidīga masa.
  3. Mīklu izber uz atritinātas pārtikas plēves, aši izveido kaut ko līdzīgu plakanam plācenim, pārklāj ar plēvi, un to liek ledusskapī atdzesēties 45 minūtes.
  4. Pagatavo pildījumu. Pannā eļļā ber nomizotus un ripiņās sagrieztus sīpolus. Ik pa brīdim apmaisot, sīpolus karsē uz vidēji mazas uguns apmēram 20 minūtes, tad pievieno sāli, cukuru un nelielos gabaliņos sagrieztu bekonu, gatavošanu turpina vēl 10 minūtes.
  5. Atdzesēto mīklu izrullē apmēram 30–32 cm/dm aplī, tās viducī izlīdzina atdzesētus karamelizētos sīpolus, tos pārklāj ar nomizotiem un plānās ripiņās sagrieztiem kartupeļiem, tad virspusē ber sarīvētu sieru.
  6. Mīklas malas saloka uz viduci un viegli piespiež, tad maliņas apziež ar sakultu olu, un galeti liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 30–35 minūtes.

Komentāri: