Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šakšuka
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Dārzeņiem un garšām bagāts brokastu ēdiens? Šakšuka! Seko Annas receptei un palutini sevi jau no paša rīta. #piegalda
Sastāvdaļas
1–2 sīpoli
eļļa cepšanai
2 daiviņas ķiploku
2 paprikas
4 tomāti
1 tējkarote malta kumina
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
sauja kale kāpostu
4 olas
Piedevām:
maize
eļļa
kinza
malti melnie pipari
sāls
bezpiedevu jogurts
Pagatavošana
Pannu sakarsē, un uz tās uzlej eļļu. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina un apcep uz pannas, līdz tie kļuvuši mīksti.
Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, garšvielas un tomātus, un ļauj visam sautēties 10 minūtes.
Maizīti tikmēr mazliet apslaka ar eļļu un apbrūnina krāsnī 180 °C temperatūrā, līdz šķēlītes ieguvušas zeltainu nokrāsu. Izņemot no krāsns, tās uzreiz var ierīvēt ar ķiploka daiviņu.
Kad šakšuka sasautējusies, pievieno un iemaisa smalki saplēstus kale kāpostus vai spinātus.
Ēdienā izveido iedobumus, un tajos iesit olas. Visu silda vēl aptuveni 3–5 minūtes, kamēr olas gatavas.
Pasniedz karstu kopā ar zaļumiem, maizīti un bezpiedevu jogurtu.
Komentāri: