Šakšuka

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Dārzeņiem un garšām bagāts brokastu ēdiens? Šakšuka! Seko Annas receptei un palutini sevi jau no paša rīta. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 1–2 sīpoli
  • eļļa cepšanai
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 paprikas
  • 4 tomāti
  • 1 tējkarote malta kumina
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • sauja kale kāpostu
  • 4 olas

Piedevām:

  • maize
  • eļļa
  • kinza
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • bezpiedevu jogurts

Pagatavošana

  1. Pannu sakarsē, un uz tās uzlej eļļu. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina un apcep uz pannas, līdz tie kļuvuši mīksti.
  2. Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, garšvielas un tomātus, un ļauj visam sautēties 10 minūtes.
  3. Maizīti tikmēr mazliet apslaka ar eļļu un apbrūnina krāsnī 180 °C temperatūrā, līdz šķēlītes ieguvušas zeltainu nokrāsu. Izņemot no krāsns, tās uzreiz var ierīvēt ar ķiploka daiviņu.
  4. Kad šakšuka sasautējusies, pievieno un iemaisa smalki saplēstus kale kāpostus vai spinātus.
  5. Ēdienā izveido iedobumus, un tajos iesit olas. Visu silda vēl aptuveni 3–5 minūtes, kamēr olas gatavas.
  6. Pasniedz karstu kopā ar zaļumiem, maizīti un bezpiedevu jogurtu.